Stiinta & Tehnologie

#dacia #duster #van #caroserie

Dacia Duster, in curand in variante noi

Am vorbit de Dacia Duster pe GPL, varianta realizata de francezii de la Borel. Am vazut ca tunerii germani au oferit deja cateva kituri mai mult sau mai putin reusite care sa personalizeze SUV-ul romanesc. Am auzit si zvonuri cum ca ultimul model Dacia va avea parte de noi variante de caroserie.

Unul dintre aceste zvonuri a fost confirmat de catre Constantin Stroe , presedintele companiei, care a declarat ca ipoteza unui Duster pick-up este tot mai aproape de realizare. Cert este ca ne putem astepta pe viitor si la alte variante Duster: “Ne gandim si la alte variante. Avem o strategie pe termen lung pentru Duster. Pentru moment nu pot dezvalui detalii dar cu siguranta veti vedea Duster-ul si in alte variante”, a declarat Stroe pentru incont.ro.

Au trecut deja cateva luni de cand primul SUV Dacia a inceput sa fie prezent in topurile de vanzari pe pietele unde a fost lansat si exista deja mai multi antreprenori particulari interesati de acest model si care, fie opteaza pentru varianta pe gaz, fie aleg anumite pachete de tuning pentru SUV-ul romanesc.

Austriecii de la Fiskales au propus chiar si varianta Dacia Duster Van, convertita dintr-un Duster obisnuit. Astfel, compania austriaca a creat un van cu o capacitate de incarcare de 1636 litri si o sarcina utila de pana la 425 kg. Sa nu credeti ca este vorba doar de un studiu de design, pentru ca nu este.

Dacia Duster Van este disponibil la vanzare, la preturi incepand cu 12.508 Euro (16.100 dolari) pentru versiunea 1.6 16V. Compania promite sa ofere in curand un astfel un pachet si pentru 1.5 dCi 110 CP, preturile pentru această versiune urmand a fi anuntate de indata ce aceasta varianta va fi disponibila.

Asadar, Dacia Duster si posibilitatile de imbunatatire ale acestui model sunt si in atentia strainilor, iar acest lucru nu poate decat sa onoreze si sa promoveze marca romaneasca.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea