Stiinta & Tehnologie

#milioane #duster #dacia

Dacia a investit 300 milioane de euro pentru Duster

Cand vine vorba de succesul lui Duster, deja nu mai este necesara nici o explicatie. Insa trebuie sa stiti ca dezvoltarea si punerea in practica a acestui proiect a avut nevoie de o investitie de aproape 300 de milioane de euro.

Mai exact, fabrica de la Mioveni a " inghitit " 290 de milioane de euro pentru a putea produce primul SUV romanesc.

Atat de mediatizatul si de mult asteptatul Duster a avut nevoie de acesti bani pentru noua cutie de viteze (TL8 – cutie de viteze mecanica 4x4, cu 6 trepte) si pentru motorizarile Euro 4 si Euro 5 . Pentru uzina propriu-zisa s-au cheltuit aproximativ 70.000 de euro din suma totala, potrivit oficialilor Dacia. Trebuie precizat ca peste 50 % din piesele noului model sunt preluate de la alte modele din gama Dacia si Renault, ca de exemplu, motorul.

Cei de la Automobile Dacia au anuntat ca fabrica de la Mioveni produce in prezent 100 de modele Duster pe zi, dar poate ajunge sa-si tripleze productia daca cererile vor fi foarte mari. Dacia va ajunge pe piata romaneasca in aprilie si va avea preturi cuprinse intre 10.500 si circa 17.700 de euro, cu TVA.

Cititi mai multe pe Auto.ro    

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea