Stiinta & Tehnologie

#vanzari #europa #dacia

Dacia a avut cea mai mare crestere in Europa

Marca autohtona Dacia a inregistrat cea mai mare crestere in Europa de 57%, pana la 35.000 in primele doua luni ale anului, de la 22.000 de masini in 2008.

Potrivit datelor publicate de ACEA (Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile), Dacia s-a situat pe primul loc in topul celor mai bine vandute marci in Europa, desi Romania a fost piata care a scazut cel mai mult in lunile ianuarie si februarie, cu 77%.

In prima luna a anului, au fost inmatriculate un total de masini marca Dacia cu 68,6% mai mult decat anul trecut. Astfel, la nivel european, au fost inamtriculate 16.960 de unitati fata de 10.059 in 2009.

Dacia a fost urmata de Renault, Kia si Nissan, care au avut cresteri peste medie. La polul opus se afla Saab , care a avut o scadere drastica de 68%. Smart, Honda si Mazda au inregistrat un declin intre 25% si 30%. iar vanzarile producatorului japonez Toyota au scazut cu 7%.

Cititi mai multe pe Auto.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea