Stiinta & Tehnologie

#schimbari facebook #stiri facebook # algoritm facebook #news feed facebook

Cuvantul-cheie care iti face postarea pe Facebook vizibila tuturor

Ai observat ca nu vezi in news-feedul contului tau de socializare chiar toate postarile prietenilor tai? Ba, uneori, chiar si ordinea cronologica este data peste cap. De "vina" sunt cuvintele folosite in postari.

Iata de unde a pornit totul! Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a observat la un moment dat ca in capul paginii sale ziua in care s-a nascut o nepoata de-a sa coincide cu ziua de nastere a unui coleg, scrie Business Insider. Doar ca aniversarea colegului ere amplasata mai bine decat nasterea nepoatei sale. Si atunci Zuckerberg a decis sa introduca o regula noua in algoritmul de administrare.

Astfel, daca termenul "congratulations" / "felicitari" apare la comentarii, postarea este avantajata. Mai exact, simpla urare iti poate "urca" postarea si ti-o poate pozitiona mult mai vizibil. "Testam zilnic tot felul de procedee pentru a vedea ce putem face pentru a mari gradul de atractivitate al feed-ului. Utilizam parametri precum numarul de like-uri, share-uri si comentarii prin care determinam cat de buna e o postare, dar avem si sisteme calitative", a spus Mark Zuckerberg, potrivit site-ului de specialitate wired.com.

Foto: yoda.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea