Stiinta & Tehnologie

#amenzi #masini #radar #atv #siguranta rutiera #detectare a aparatelor radar #consiliere comportamentala

Cursuri de consiliere si reabilitare pentru soferii indisciplinati

Ministerul Transportului a propus un nou proiect de hotarare de Guvern pentru aprobarea Strategiei Nationale pentru Siguranta Rutiera 2013-2014, care se afla in dezbatere publica. In acesta se prevad noi modificari pentru stoparea agresivitatii rutiere.

Prima dintre propunerile ministerului este interzicerea folosirii dispozitivelor de detectare a aparatelor radar. A doua propunere este crearea unor premise privind utilizarea dispozitivului „alcolock"2 (sistem de imobilizare a autovehiculelor, daca soferul a baut).

Soferii ar putea avea, de asemenea, si posibilitatea de a recupera puncte de penalizare prin participarea la centre autorizate de consiliere si reabilitare comportamentala sau de a lua parte la cursuri de conducere defensiva, preventiva sau de a asista la un curs de ajutorare a victimelor accidentelor rutiere, in functie de caz.

In proiect se mai prevede sporirea masurilor in privinta conducerii vehiculelor cu viteza mai mare decat viteza legala, prin cresterea graduala, in functie de viteza, a duratei de suspendare a permisului si a cuantumului amenzii.

Totodata se doreste interzicerea accesului pe drumurile publice a vehiculelor de tip ATV, cu exceptia celor comunale.

Sursa foto: salaj.transilvania-tv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea