Stiinta & Tehnologie

#comanda online #comanda

Cum sa te informezi inainte de a comanda onlin​e

Se spune ca atunci cand iti doresti sa faci o achizitie noua in domeniul electronicelor sau electrocasnicelor ce presupune un buget mai semnificativ este foarte important sa nu o faci bazandu-te pe impuls ci trebuie sa aduni cat mai multe informatii care intr-un final sa-ti ofere raspunsul la intrebarea: Care este cel mai bun produs pentru mine?

Care este primul pas?

In primul rand trebuie stabilit un buget maxim pe care esti dispus sa-l cheltui pe urmatoare achizitie. Evident, mai toti ne dorim sa ramanem cu ceva bani in buzunar, dar asta tine mult si de norocul pe care il putem avea de a prinde o promotie foarte buna. Insa, nu trebuie sa cadem in extrema aceea de a astepta la infinit astfel de promotii mai ales daca acel produs pe care il vizam este unul de care chiar avem nevoie in perioada urmatoare. Diferenta dintre timpul pierdut si banii dati in plus posibil sa nu fie atat de semnificativa.

Cum aduni informatii

De obicei direct de pe pagina de produs, fie cea a magazinului online, fie a companiei producatoare. Insa, ceea ce trebuie retinut este ca de multe ori se poate intampla ca sa fie omise unele informatii importante. Ca un exemplu dimensiunile produsului sau faptul ca dispune si de alte accesorii fata de cele prezentate. De aceea recomandam sa cautati si pe forumuri, fie pe cele nisate sau cele generaliste. Este posibil sa gasiti informatii cu mult mai pretioase mai ales ca majoritatea celor care discuta au achizitionat acel produs sau unul similar. In cazul in care nu gasiti informatiile necesare puteti deschide in topic nou si sa cereti dvs. informatii despre produsul vizat.

Pe alta parte puteti consulta site-urile de review-uri sau prezentari de produse unde de cele mai multe ori echipele din spatele acestor site-uri culeg informatii in acelasi mod si le prezinta publicului interesat. Un exemplu de site ar putea fi SmartReview.ro.

Chiar daca ati gasit produsul dorit la un pret atractiv la un anume magazin online, n-ar strica sa verificati concurenta, mai ales sectiunea de review-uri verificate unde veti gasi informatii extrem de valoroase de la clienti care au achizitionat repsectivul produs si au tot interesul de oferi informatii cat mai subiective cu putinta, exact ceea ce si trebuie sa cautati pentru a va forma o imagine de ansamblu.

Un alt punct de vedere util il puteti obtine prin compararea de produse si prin top-urile de produse de tip: Top 10 masini de spalat rufe sau de gen Cel mai bun aparat de aer conditionat 2018. Acestea sunt bazate de cele mai multe ori pe mix-ul expus mai sus: specificatiile produselor, oferta de pret, parerile de pe forumuri si review-urile verificate oferite de catre clienti.

Cand e timpul sa luam decizia finala

In momentul in care stiim ca am adunat toate informatiile de care aveam nevoie e timpul sa luam o decizie. De cele mai multe ori aceasta decizie se rezuma la a face o alegere intre 2 produse similare, dar care probabil au avantaje si dezavantaje diferite. Este o alegerea dificila, insa nu trebuie sa uitati un aspect extrem de important atunci cand faceti o achizitie online aveti la dispozitie o perioada de retur legala de 14 zile, dar in cazul unor magazine mari aceasta urca pana la 30 de zile. Practic, oricare alegere nu trebuie sa devina finala. Comandati produsul, il probati si in cazul in care nu vi se potriveste sua nu indeplineste cerintele dvs., il returnati simplu si usor magazinului. Faptul ca unele magazine mari ofera o perioada extra de retur inseamna ca de cele mai multe ori clientii fac alegerea corecta iar produsul comandat este exact ceea ce au cautat. Spor la cumparaturi!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea