Stiinta & Tehnologie

#gazduire web #gazduire #website #site

Cum sa lansezi corect un website dupa ce achizitionezi serviciul de gazduire web?

Daca vrei sa-ti deschizi o afacere online pe un server de gazduire web, este esential sa ai un website profesional. Atunci cand acesta este lansat in mod corect, vei reusi sa atragi atentia si sa-ti construiesti un brand pe piata mai usor. De asemenea, paginile pe care le creezi vor ajuta potentialii clienti sa treaca peste obiectii si sa iti acorde mai multa incredere. Iata ce trebuie sa faci in aceasta etapa!

 

Alege un sistem de gestionare al continutului

Blogurile comerciale si site-urile de prezentare pot fi consturieste in WordPress. Totusi, nu este necesar sa folosesti acest CMS pentru un magazin online. In schimb, poti opta pentru un sistem creat special in acest sens, cum ar fi Magento sau OpenCart. Softaculous este o unealta esentiala in serviciul de gazduire web, deoarece iti pune la dispozitie posibilitatea de a instala peste 300 de scripturi printr-un singur click. In cazul in care vrei o alternativa, poti utiliza un builder. Adesea, acesta are interfata de tip drag and drop, astfel incat nu trebuie sa detii cunostinte tehnice pentru utilizare. Toate schimbarile se pot vedea in timp real si tot ce ai de facut este sa decizi care va fi versiunea finala.

Instaleaza tema potrivita

Cine sunt oamenii pe care vrei sa-i targetezi? In functie de raspuns, vei sti si ce design poti utiliza pentru a te adresa acestora. Fiecare tema vine la pachet cu avantaje si dezavantaje, iar cele platite sunt mai calitative decat cele gratuite. Asta nu inseamna ca trebuie neaparat sa investesti in ele, ci doar ca nu exista o solutie perfecta pe niciun server de gazduire web. In situatia in care gasesti un template placut, ii poti adauga functiile care lipsesc prin intermediul unui modul. Asigura-te ca interfata este compatibila cu dispozitivele mobile si cu toate tipurile de browser. Daca ai nevoie de timp pentru a face anumite configuratii, poti seta o pagina de „coming soon”. Aceasta anunta vizitatorii de faptul ca site-ul este inca in lucru si genereaza dorinta de a fi la curent cu noutatile.

Promoveaza-te inainte si dupa lansare

Indiferent cat de bune sunt serviciile si produsele tale, oamenii nu vor afla de ele din intamplare. De aceea, trebuie sa ai o strategie bine pusa la punct si sa raspandesti vestea despre afacerea ta in toate modurile posibile. Stabileste cum va avea loc etapa de optimizare SEO pe serverul de gazduire web si ce cuvinte cheie o sa targetezi. Pe langa asta, foloseste-te de social media si creeaza reclame pe fiecare canal relevant. Strange cat mai multe adrese de email, deoarece aceasta este cea mai eficienta cale de a pastra legatura cu cei care ajung sa-ti descopere brandul. Desi este nevoie de timp pentru a obtine un succes vizibil, acesta va veni mult mai repede atunci cand te implici.

Cat de important este serviciul de gazduire web?

Odata ce iti alegi numele pentru website si stabilesti un plan pe termen lung, lansarea se va realiza mai usor. Cu toate acestea, este important sa alegi un plan de hosting care sa-ti puna la dispozitie toate resursele necesare in etapa de scalare. Achizitioneaza un pachet de la un furnizor stabil pe piata si urmareste sa ti se puna la dispozitie stocare SSD, backup automat realizat zilnic si uptime de 99,99%!

Sursa foto: thc.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea