Stiinta & Tehnologie

# incalzire masina #masina #sezonul rece

Cum sa incalzesti corect masina in sezonul rece

In sezonul rece mersul cu masina se poate dovedi o adevarata aventura, nu doar datorita pericolelor care pandesc la tot pasul, pe drum, ci si pentru ca nu este deloc placut sa te urci in fiecare dimineata intr-o masina care este la fel de calda precum un bulgare de gheata. Exista totusi cateva modalitati, unele mai controversate, altele acceptate la scara mai larga, prin care putem sa imbunatatim experienta plecarii de dimineata cu masina in sezonul rece. Daca, pana acum ceva timp, soferii mai experimentati ne sfatuiau sa pornim motorul si sa incalzim masina in parcare timp de cateva minute, iata ca astazi, in service auto Botosani si din toata tara, specialistii ne indeamna sa fim mai prietenosi cu mediul si cu propriul motor si sa zabovim in parcare nu mai mult de 2 minute, timp suficient pentru ca geamurile sa se dezghete.

 

Aparent, pe timp de iarna, masina se incalzeste mai repede in miscare si cu cat mai multi consumatori, precum aerul conditionat si faruri, aprinsi. Metoda ramane insa controversata, existand si specialisti conform carora timpul scurt ar duce la insuficienta lubrifiere a motorului si, pe termen lung, la afectarea ireversibila a motorului. Si atunci, cum sa incalzim corect masina pentru a optimiza functionarea motorului si pentru a ne spori propriul confort? Simplu, prin gasirea unui compromis intre cele doua solutii, evitand sa tinem motorul pornit prea mult timp daca nu suntem in miscare si folosindu-ne de adjuvantii care exista pe piata: acoperitoare de parbriz, spray anti-inghet etc. Sa nu uitam nici de vizitarea unui service auto Braila sau de oriunde este mai aproape, unde specialistii pot evalua starea masinii noastre si o eventuala uzura a bateriei, care este mult mai solicitata in sezonul rece.

La vizitarea unui service auto Brasov, foarte cautat de turisti in sezonul rece, personalul calificat ne poate atrage atentia si cu privire la consumabilele speciale pe care le putem folosi, recomandate pe timpul iernii. Veti vedea ca, fiind prevazatori si pregatiti cu materiale de calitate, condusul pe timp de iarna se va transforma intr-o veritabila placere!

Advertorial

 Sursa foto: pinimg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea