Stiinta & Tehnologie

#microsoft #windows xp #siguranta windows xp #protejare calculator

Cum sa folosesti in siguranta Windows XP

Microsoft a oprit suportul pentru sistemul de operare Windows XP, insa nu este nicio tragedie, sustin jurnalistii digi24.ro. Ei au consultat o serie de specialistii IT si au intocmit o lista de sfaturi menite sa iti protejeze computerul in cazul in care continui sa folosesti vechiul sistem de operare.

Utilizatorii pot folosi in continuare XP, insa in cazul unei brese de securitate nu vor mai primi o actualizare pentru rezolvarea problemei. Este si motivul pentru care ar trebui sa iti instalezi un antivirus, care sa poata descoperi si elimina acei virusi care incearca sa exploateze bresele.

Apoi, actualizeaza-ti toate programele din calculator. Cu cat sunt mai noi, cu atat riscurile unor atacuri informatice scad considerabil.

Trebuie sa stii ca exista riscul ca programele periculoase si virusii sa incerce sa-ti fure parolele conturilor de mail si de Facebook. Din acest motiv trebuie sa te asiguri ca iti poti recupera conturile in cazul in care iti sunt deturnate.

Tot potrivit specialistilor IT citati de digi24.ro, ar fi indicat sa nu mai folosesti internet banking daca ai un calculator cu Windows XP, intrucat riscurile vor fi prea mari.

Citeste si: Windows XP a ramas fara protectie din partea Microsoft

Sursa foto: teknogram.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea