Stiinta & Tehnologie

#supraveghere video #camere supraveghere

Cum sa cumperi un sistem supraveghere video performant?

Nevoia de siguranta este una din nevoile de baza si desi dezvoltam noi mijloace de a ne proteja nu putem fi in mai multe locuri in acelasi timp. Un sistem supraveghere video este binevenit astfel pentru a-ti proteja familia si bunurile si este o metoda preventiva de descurajare a potentialior intrusi.

De ce un sistem supraveghere video?

Un sistem de supraveghere video poate fi folosit cu succes nu numai pentru magazine si spatii de rezidenta, ci si pentru monitorizarea unor activitati specifice, precum se intampla in cazul monitorizarii circulatiei sau a unor experimente stiintifice in derulare. Pentru ca activitatile zilnice sa se poata derula in conditii normale, este esential ca ele sa beneficieze de un grad de siguranta corespunzator. Sisteme de supraveghere video reprezinta una din primele modalitati de adresare a aspectelor legate de siguranta unei incinte si a celor dinauntru.

E-CAMERE.RO este un magazin online care propune solutii de supraveghere video de ultima generatie de la producatori de top si inventatori de tehnologii analogice cum sunt Dahua, HikVision, Navaio sau Guard View. Dahua este in primii 3 cei mai mari dezvoltatori de sisteme de supraveghere la nivel global si este un lider in industria IT, producator de software si tehnologie. Desi pentru prima achizitie specificatiile pot fi coplesitoare, echipa ofera suport tehnic gratuit si pentru fiecare produs sunt descrise detaliile si componentele sistemului, cu recomandarile specifice.

Ce fel de camera vrei sa utilizezi?

Momentan sunt doua tipuri de camere care se folosesc mai des, in functie de tehnologia care sta la baza.

  • Tehnologii analogice HD
  • Tehologii analogice IP

Camerele ce folosesc tehnologia analogica HD sunt cele mai variate si accesibile, cu rezolutie video mare si cu transmisie prin cablu. Sunt trei subtipuri de camere in functie de inventatorul tehnologiei, calitatea imaginii si distanta maxima de amplasare a camerelor pentru adunarea datelor. Astfel, cele mai performante actual sunt camerele ce folosesc tehnologia HDCVI, dezvoltata de Dahua, cu o rezolutie de maxim 4 Megapixeli, ce poate transmite pe o distanta de cablu de pana la 1.200 m.

Camerele ce folosesc tehnologii analogice IP au cea mai mare rezolutie posibila, 12 Megapixeli si cel mai mare avantaj este ca transmisia este digitala, prin Internet, de aceea nu sistemul nu mai depinde de cabluri, iar numarul de camere conectante nu mai este limitat. Dezavantajul este insa ca sunt mai dificil de instalat si costa mai mult, dar in cazul in care esti interesat de acest tip de camere, E-CAMERE este locul unde poti gasi informatii suplimentare si consultata de specialitate.

De cate camere ai nevoie?

Pentru interior, in general se foloseste o singura camera/incapere, cu rezolutie raportata la lungimea unghiului de filmare. Pentru o raza de interes de 10 metri dintr-un colt, puteti folosi si o camera cu rezolutie de 1 Megapixel. Pentru exterior vei cupla cate camere vei constata ca este necesar pentru a acoperi unghiurile dorite, sau daca optezi pentru o camera cu unghi de 100 de grade de 4-5 Megapixeli, atunci poti avea rezolutie suficienta pentru recunoastere faciala la distante de pana la 40 m. Camerele de filmat sunt conectate la un DVR (Digital Video Recorder) cu un HDD (Hard Disk Drive), care are ca variante de stocare 1-8 TB. La DVR se pot conecta 4-32 de canale, sau camere, in functie de sistemul ales.

Intrucat specificatiile tehnice pot fi deruntante prin complexitate, specialistii recomanda sa nu achizitionati sisteme supraveghere video fara a vedea imagini care sa dovedeasca capacitatile de care dispun.

Cum plasezi o comanda?

Pe e-camere.ro vei gasi si videoclipuri demonstrative, impreuna cu toate indicatiile de folosire si lista cu accesorii incluse si recomandate. Ii poti contacta oricand aici online, prin apel telefonic sau in sediul comercial.

Date de contact

Online: www.e-camere.ro

Telefon: Vanzari - 0767 390 475, vanzari@e-camere.ro / Suport tehnic - 0765 487 387, suport@e-camere.ro

Sediul comercial: Str. Petrache Poenaru, Nr. 1, Craiova, Dolj

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea