Stiinta & Tehnologie

#tableta de vara #tableta vacanta #tableta

Cum iti pregatesti tableta pentru vacanta de vara?

Vara este in toi, ceea ce inseamna ca este timpul pentru mare si soare. Daca intentionezi sa iei tableta cu tine la plaja, iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii.

Dupa un telefon mobil, tableta reprezinta urmatorul gadget care iti poate fi de folos in vacanta. Citesti, te informezi, iti verifici emailurile, scrii mesaje scurte, urmaresti clipuri si rasfoiesti pozele. Daca pana de curand puteai sa vezi pe plaja persoane care citesc o carte, azi mai degraba le vei observa cu o tableta sau un ebook Reader in mana.

Laptopurile sunt un pic prea voluminoase si mai dificil de utilizat pe un prosop de plaja, ca sa nu mai spunem de riscurile la care ar putea fi supuse (nisip si apa).

Tableta Allview Viva H1001 LTE, Procesor Quad Core 1GHz, TN IPS LCD Capacitive touchscreen 10", 1GB RAM, 8GB, Wi-Fi 4G Android = 529 lei

La telefon vei avea conexiune constanta pe internet, dar s-ar putea sa-ti doresti sa ai la indemana si o tableta - pe care de altfel o poti interconecta cu laptopul pentru acces instant la internet, indiferent daca esti pe iOS ori Android.

Cand alegi tableta (tableta lenovo tab, tableta samsung galaxy tab s3, tableta huawei mediapad m5 lite etc) sau ebook Reader-ul pe care il vei lua la plaja este bine sa te uiti la tipul ecranului. Exista unele modele mult mai recomandate pentru utilizare outdoor si tu ai nevoie exact de acest lucru.

Stiai ca: Nu poti citi cu ochelarii pe tableta?

Iata un lucru important: daca vrei sa mergi la plaja in compania unei tablete apple ipad sau tablete samsung, ar trebui sa stii ca nu vei putea citi pe ecran cu ochelarii de soare. Daca acesti ochelari sunt polarizati (si cel mai probabil sunt, pentru a-ti proteja cat mai bine ochii), ecranul va parea extrem de intunecat si in consecinta inutilizabil.

Incearca sa rotesti tableta la 90 de grade sa vezi daca se schimba ceva. Gratie modului de functionare a ochelarilor de soare polarizati si a modului de aranjare a pixelilor pe ecranul tabletei, s-ar putea sa fie mai usor de citit in modul landscape, decat in modul portret.

Din pacate nu poti face prea multe lucruri in privinta compatibilitatii dintre razele solare si ecranele colorate. O varianta ar fi sa cauti un protector de ecran anti-glare, dar nici acesta nu te va ajuta prea tare.

Tableta samsung galaxy tab s4 T835, Procesor Octa-Core 2.35/1.9GHz, Super AMOLED Capacitive touchscreen 10.5", 4GB RAM, 64GB, 13MP, Wi-Fi 4G Android (Negru) = 2599 lei

Oricum, daca te-ai decis sa-ti termini cartea preferata de pe tableta in timp ce faci plaja, ai grija la factorii ce ar putea sa o deterioreze: apa si nisipul. Poti sa cumperi o husa tableta din plastic pentru mai multa siguranta sau sa o porti intr-o geanta Zilpoc de dimensiuni mici, rezistenta la apa.

Cum sa cureti tableta daca s-a murdarit la plaja?

Indiferent cat de atent/a iti vei propune sa fii, sa stii ca inevitabilul se poate produce: tableta se poate uda sau se poate murdari de nisip.

Iata ce este recomandat in acest caz:

  • Tableta ipad pro murdara de nisip? Daca nisipul a patruns prin margini sau colturi, poti folosi un mic dispozitiv cu aer comprimat. Suflati si nisipul ar trebui sa iasa.
  • Tableta samsung galaxy tab s-a udat? Stii trucul cu bolul de orez? Poate ti se pare surprinzator, dar functioneaza. Deci aseaza tableta intr-un recipient mai mare cu boabe de orez uscat. Las-o acolo cateva ore sau chiar cateva zile si poate are sanse sa-si revina.
  • Tableta apple ipad este murdara ... de amprente sau alte mizerii? Sterge cu o bucata de microfibra moale. Daca este nevoie umezeste-o extrem de putin.
  • Tableta Vonino Pluri M8, Procesor Quad-Core 1.3GHz, IPS Capacitive touchscreen 8", 2GB RAM, 16GB Flash Wi-Fi 3MP, 3G Android (Albastru inchis) = 349 lei

Ti se pare complicat sau riscant? Atunci poate ca ar trebui sa renunti la gandul de a lua tableta pe plaja. Inlocuieste-o cu o carte si bucura-te in continuare de ea in alte circumstante mai lipsite de riscuri.

Pentru tableta archos, mediapad t3, galaxy tab s5e, accesorii tablete, trotineta electrica si telefoane mobile accesati evoMAG.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea