Stiinta & Tehnologie

# filtru aparat aer conditionat #curatare filtru #aer conditionat

Cum curatam filtrul aparatului de aer conditionat?

Fiecare sistem de aer conditionat are un sistem intern de filtrare pentru a asigura tratarea aerului. Va intrebati cum sa curatati corect filtrul de aer conditionat pentru a-i prelungi durata de functionare? Haideti sa vedem care sunt cele mai bune moduri in care ne putem ocupa de sistemul de filtrare.

Curatarea periodica a sistemului trebuie sa fie strâns legata de ritmul de utilizare a dispozitivului, pentru a nu va periclita in niciun fel sanatatea. in conditii de utilizare normala, fiecare filtru trebuie curatat la fiecare 3 pana la 6 luni, pentru a indeparta cu usurinta praful care se colecteaza pe el. in caz de utilizare intensiva, in special in timpul valului de caldura din vara, aceasta perioada poate fi redusa la 1 luna, pentru a prelungi durata de viata a filtrului de particule, fara riscul disconfortului termic.

Putem face curatarea filtrului doar daca in manualul de utilizare a aparatului este descrisa aceasta operatiune, inclusiv este descris accesul la filtru. Daca manualul de utilizare nu ne ofera astfel de informatii, este obligatorie apelarea la un specialist service aparate de aer conditionat. Daca producatorul sistemului a gândit curatarea facila a filtrului si a mentionat asta in manualul de utilizare, in general avem nevoie de: un aspirator de praf si o solutie de apa cu sapun.

Primul lucru este sa oprim aparatul de aer conditionat si sa il deconectam de la reteaua electrica. Apoi, ne protejam gura si nasul cu o masca de protectie, poate fi o masca medicinala de la farmacie. in continuare, folosind instructiunile din manual, eliberam prinderile filtrului si il scoatem pe o folie de plastic uscata. Cu aspiratorul la o distanta sigura, de 15-20 cm fata de filtru incepem aspirarea prafului pe ambele fete ale filtrului. Functie de puterea reglata a aspiratorului, ne putem apropia la 10 cm de filtru, dar nu mai mult, pentru a nu distruge filtrul. Dupa aspirare, pulverizam dintr-un recipient cu pulverizator apa cu sapun pe filtru, pentru o spalare usoara. Lasam apoi la uscat filtrul. Dupa uscarea completa, il putem re aseza la locul lui, in unitatea interna a aparatului. E bine sa insotim curatarea filtrului si de o curatare de praf a carcasei unitatii interne si a unitatii externe, daca este usor accesibila. Operatiunea de spalare cu apa si sapun o putem face mai rar, o data la 2-3 curatari de praf a filtrului, pentru a-i prelungi viata. Daca aveti un contract de intretinere pentru aerul conditionat: in acest caz, este posibil sa apelati la inginerul frigorific care a efectuat instalatia direct sau in timpul vizitei sale anuale de inspectie, daca puteti astepta.

Daca aveti un contract de intretinere si service pentru aerul conditionat este cel mai potrivit sa apelati la specialist, va scuteste de un efort si poate observa posibile disfunctionalitati ale aparatului in timpul interventiei de intretinere, disfunctionalitati pe care dvs. nu le-ati depista.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea