Stiinta & Tehnologie

#diabet #cum va arata lumea # predictii viitor # predictii stiinta # ce este teleportarea

Cum arata viitorul: 10 lucruri care se vor schimba in 10 ani

Jurnalistii de la cotidianul britanic "The Daily Mail" au publicat o lista cu 10 predictii pentru viitor, asa cum a fost aceasta alcatuita de specialistii companiei Thomson Reuters.

1.Mai putine persoane afectate de dementa

Tot mai multe cercetari privind acest domeniu vor fi realizate, iar numarul celor care vor suferi de dementa va scadea. De asemenea, vor aparea imbunatatiri pentru persoanele care sufera de aceasta afectiune.

2.Energia solara, principala sursa de energie de pe planeta

Metodele de obtinere, stocare si convertire a energiei solare vor fi atat de avansate incat energia solara va deveni principala sursa de energie de pe planeta.

3.Dispare diabetul de tip 1

Modificarea genomului uman va fi posibila, iar acest lucru va determina prevenirea anumitor boli, precum diabetul de tipul 1.

4.Mancare pentru toata lumea

Datorita progreselor in domeniul tehnologiilor de iluminat si in cele ale tehnicilor de imagistica, combinate cu modificarea genetica a culturilor, lipsa alimentelor si fluctuatiile preturilor la acestea vor deveni de domeniul trecutului.

5.Transport electric aerian 

Ingineria aerospatiala usoara si noile tehnologii de baterii vor alimenta transportul cu vehiculele electrice pe uscat si in aer. Aeronavele micro-comerciale vor face calatorii scurte. Pentru ca acestea sa fie in masura sa decoleze si sa aterizeze pe spatii mult mai mici, obtinerea unei licente de pilot ar putea fi noua trecere la maturitate in secolul 21.

6.Totul va fi digital

De la masini si case care raspund la orice solicitare a proprietarilor, la aparate care gandesc pentru ele, totul va fi digital. “Imaginati-va ziua in care intregul continent african va fi conectat digital”, scriu cercetatorii. “Acest lucru se va intampla in 2025″.

7. Biodegradabil 100%

Ambalarea cu materiale celulozice, care sunt 100% biodegradabile, va inlocui in intregime ambalarea cu materiale obtinute din petrol.

8. Tratamente pentru cancer mai putin toxice

Dezvoltarea medicamentelor va face ca efectele toxice ale tratamentelor pentru cancer sa fie reduse semnificativ, neafectandu-i pe pacienti asa cum o fac in prezent.

9. Stocarea ADN-ului la nastere, o obisnuinta

Evolutia nanotehnologiei va face ca stocarea ADN-ului sa fie o normalitate, ceea ce va face mai usoara identificarea bolilor.

10. Teleportare cuantica 

Cu toate ca in anul 2025 oamenii nu vor fi capabili sa se teleporteze prin spatiu, o investitie semnificativa in teleportarea cuantica va fi in desfasurare, asigura expertii americani.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea