Stiinta & Tehnologie

#alegere cuptor ceramica dentara #cuptor ceramica dentara

Cum alegi cuptorul de ceramica pentru tehnica dentara

Majoritatea specialistilor intampina anumite dificultati atunci cand vine vorba despre alegerea echipamentelor potrivite pentru lucru in laborator. Asadar, unul dintre cele mai importante componente fara de care nu se poate desfasura activitatea este cuptorul de ceramica pentru tehnica dentara.

Dar avand in vedere varietatea ofertelor de pe piata de specialitate, cum ne putem asigura ca facem alegerea corecta in materie de cuptoare ceramica? Iata cateva aspecte de care ar trebui sa tii cont in cadrul procesului de selectie:

1. Specificatiile tehnice

Unul dintre cele mai importante criterii la care ar trebui sa te raportezi consta in specificatiile tehnice pe care le ofera cuptorul ales. Asadar, ai putea sa te orientezi catre un produs echipat cu mai multe programe de ardere si care sa ofere in acelasi timp posibilitatea de ajustare a ratei de racire. De asemenea, fiecare lucrare are nevoie de un anumit tip de program, astfel atunci cand alegi cuptorul de ceramica, ai putea sa alegi unul care iti ofera posibilitatea de a crea anumite programe predefinite, iar in felul acesta vei putea pre-programa modul in care sunt sintetizate materialele asezate in cuptor. Atat cresterea temperaturii ambientale pana in punctul in care incepe sintetizarea, cat si scaderea temperaturii la un nivel specific pentru a imbunatati transluciditatea sunt aspecte de luat in calcul cand ai de efectuat o lucrare. Tocmai de aceea, ar fi indicat sa optezi pentru un aparat care sa ofere astfel de facilitati.

2. Capacitatea cuptorului

Fara indoiala ca daca ai un volum mare de lucrari, vei avea nevoie de un cuptor ceramic cu o capacitate mare. Din acest motiv, va trebui sa iei in considerare acest aspect in cadrul procesului de selectie.

Pe piata de profil, exista o varietate de cuptoare de ceramica dentara, astfel ca, unele dintre ele permit folosirea unei singure tavi per ciclu de sintetizare, iar altele ofera suficient spatiu pentru doua sau trei. La ora actuala, exista, de asemenea, echipamente care dispun de spatiu necesar pentru sintetizarea simultana a sase tavi pe verticala.

3. Calitatea

Calitatea produselor nu depinde doar de brandul ales sau de pret, ci exista o sumedenie de alte elemente ce pot contribui la eficienta lucrului din laborator. Asadar, in procesul de achizitionare va trebui sa tii cont de diferite aspecte - vitezele de sintetizare, de numarul de programe, de temperatura, de configuratiile camerei de incalzire si chiar de dimensiunea propriu-zisa a cuptorului.

4. Siguranta

Un cuptor ceramic pentru tehnica dentara trebuie sa prezinte siguranta pe tot parcursul utilizarii sale. Avand in vedere ca, de regula, acestea urca la temperaturi extrem de ridicate si utilizeaza curent electric de maxima intensitate, siguranta este un aspect destul de important.

5. Temperatura

Zirconiul este un material ce se utilizeaza tot mai frecvent, impreuna cu parametrii de sintetizare necesari, la noile modele de cuptoare ceramice. Acesta are nevoie de o sintetizare speciala (o temperatura aproximativa de 1.550⁰C care sa creasca lent cu 4-10⁰C pe minut). stim doar ca o scadere a temperaturii de doar 150⁰C poate avea un impact semnificativ asupra rezistentei zirconiului.

De altfel, un cuptor ceramica pentru tehnica dentara care ajunge la o temperatura de 1500-1550⁰C va asigura cea mai buna calitate si rezistenta.

Achizitionand un cuptor de ceramica fiabil si performant, in mod automat vei creste eficienta unui laborator precum si complexitatea lucrarilor realizate.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea