Stiinta & Tehnologie

#bmw #seria 3 touring #max reisbock #inventator bmw touring

BMW dezvaluie cum a luat nastere Seria 3 Touring

Televiziunea oficiala a bavarezilor de la BMW a prezentat un clip in care dezvaluie oficial cine este inventatorul Seriei 3 Touring.

Era undeva la mijlocul anilor '80 cand inginerul Max Reisbock vroia sa-si duca familia in vacanta, dar BMW-urile din acea vreme erau prea mici pentru a stoca tot bagajul necesar unei deplasari pe o perioada mai lunga de timp.

Cu dorinta de a creea o masina capabila sa stocheze toate bagajele familiei, Max a creat varianta Touring dintr-o epava a unui Seria 3 Sedan, prin sudarea unei noi parti din spate cu aspect de "break".

Reisbock a propus ideea conducerii BMW si acestia au fost de acord cu noul tip de caroserie. Astfel, a luat nastere noul Seria 3 Touring, masina preferata de foarte multi europeni si nu numai.

Ultima versiune a masinii a fost prezentata in 2013 si ofera un spatiu pentru bagaje de 495 litri, cu 35 de litri mai mult decat cel al predecesorul sau.



Sursa: BMW

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea