Stiinta & Tehnologie

#dacia #cota mondiala #renault #duster

Cota mondiala Dacia a ajuns la 0,6%

Dupa nenumarate modele low-cost ce au picat la fix odata cu recesiunea mondiala, Dacia continua sa castige teren la nivel global. Mai mult decat atat, constructorul auto a ajuns la o cota mondiala de 0,6%.

Vanzarile de autoturisme Dacia au inregistrat o crestere de 12,1% in primele opt luni ale anului, fata de perioada similara a anului precedent, la 221.092 unitati . Un rol important in atingerea acestor rezultate il joaca SUV-ul Duster, lansat in aprilie, care a ajuns la vanzari de aproape 30.000 de unitati pana la finele lunii august. In plus, alte 64.000 de masini au fost comandate la nivel mondial.

Aceste cifre au putut fi realizate dupa ce producatorul auto s-a impus pe acest segment in special pe piata din Europa. In primele opt luni ale anului, cea mai importanta piata de export pentru Dacia a fost Franta (76.255 de unitati), lista fiind completata de Germania (23.949 unitati), Italia (15.368 unitati) si Spania/Insulele Canare (14.285 unitati).

In Franta, de exemplu, inmatricularile Dacia au inregistrat in perioada ianuarie-septembrie (in primele noua luni ale anului) cea mai mare crestere, de 210 %. Au fost inmatriculate 81.500 unitati, in conditiile in care piata franceza a crescut cu numai 0,8%, pana la 1,6 milioane de unitati, informeaza Mediafax.

Si in Spania inmatricularile producatatorului auto roman s-au triplat in perioada ianuarie-septembrie 2010, fata de acelasi interval din 2009. Au fost astfel inmatriculate 15.559 de unitati, fata de numai 5.193 anul trecut, ceea ce a dat marcii romanesti cel mai mare avans printre marcile aflate pe piata auto spaniola.

In Germania insa, dupa ce o buna perioada Dacia a fost bine primita, inmatricularile Dacia si Renault au scazut in perioada ianuarie-septembrie cu 34,2%, conform Mediafax. Au fost inregistrate 114.113 unitati, in timp ce numarul total de inmatriculari pe piata germana a fost de 2,16 milioane de unitati, ceea ce reprezinta un declin de 27,5%.

 

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea