Stiinta & Tehnologie

#wifi gratuit #copaci solari bucuresti #copaci solari capitala #copaci solari #energie verde

Copaci solari in Capitala. Wifi gratuit cu energie verde. Unde se afla acestia amplasati

In cateva zone din Capitala au aparut cinci copaci solari, o optiune alternativa de energie verde. Acestia au fost amplasati in centrul Bucurestiului, prin intermediului unui parteneriat intre Primaria Sectorului 3, BAT Romania si Green Academy.

 

Copacii solari se afla in Piata Unirii, Pieta Universitatii si in zona parcului IOR. Fiecare copac solar ofera o sursa de energie verde capabila sa sustina incarcarea a saptezeci de dispozitive electronice zilnic, in format wireless sau usb.

Fiecare copac solar pune la dispozitie bucurestenilor acces gratuit la wi-fi, dar si un colt de relaxare pentru plimbarile in centrul Capitalei.

”Design-ul realizat permite, de asemenea, o integrare armonioasa in peisajul urban si sustine adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu si de comunitate”, spun reprezentantii BAT Romania.

„Copacii solari genereaza energie fara sa polueze”

„Numim copaci aceste device-uri moderne si interesante, dar si foarte aspectuoase, si nu cred ca este deloc gresit, deoarece genereaza energie fara sa polueze. Ma bucura faptul ca Sectorul 3 a fost ales din nou de partenerii nostri traditionali, BAT Romania si Green Academy, pentru a initia un astfel de proiect pilot. Si sper ca cetatenii Sectorului nostru si ai Bucurestiului in general, dar si vizitatorii, sa se bucure din plin de copacii solari amplasati in cinci zone importante din Sectorul 3”, a declarat primarul Robert Negoita.

Potrivit reprezentantilor BAT Romania, dispozitivele solare montate in Bucuresti au fost realizate de TripAtelier si Mannebunit.

„Aceasta actiune reprezinta o noua invitatie de a constientiza importanta gesturilor simple si de a contribui, prin mici schimbari la indemana, la protejarea mediului si a comunitatii. In 2019, BAT Romania, Primaria Sectorului 3 si Green Academy au lansat in premiera campania «Alege asumat un oras curat», in care 300 de scrumiere stradale au fost montate pentru colectarea selectiva a mucurilor de tigara si valorificarea lor energetica. Campania a fost dezvoltata ulterior in Constanta si Iasi, urmand ca si alte orase sa se alature in viitor”, spun reprezentantii BAT.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea