Stiinta & Tehnologie

#confort termic #aer conditionat

Confort termic optim pe tot parcursul anului, cu aerul conditionat de la Ventocool

Aerul conditionat a fost cunoscut pentru racoarea pe care o poate genera in incaperi pe parcursul verii. De-a lungul timpului, aceste aparate au evoluat si acum pot oferi incalzire si dezumidificare. Aparatele de aer conditionat au capacitatea de a oferi un confort termic sporit, fara ca respiratia sa fie afectata. Totusi, sa nu uitam de rolul clar de a raci incaperea in care este pozitionat.

 

Confort termic oricand

Desi aparatele de acest tip ofera confort termic pe tot parcursul anului, aerul conditionat este mai util pe timpul verii. Devenind un aparat indispensabil, mai ales pentru casele si cladirile inalte, clima sau aerul conditionat incetineste deshidratarea. Spre deosebire de alte aparate care pot genera un aer sufocant si greu de respirat, acestea permit controlarea umiditatii din incapere si confortul fizic, alaturi de respiratie, nu sunt afectate.

In cazul in care iti doresti caldura si racire de la un singur aparat, poti opta cu certitudine pentru HVAC. HVAC este acronimul de la Heating, Ventilation si Air Conditioning, respectiv incalzire si aer conditionat. Acesta este, de fapt, un sistem indispensabil in spatii industriale, cladiri de birouri, cat si case sau pensiuni. Sistemul asigura in permanenta aer proaspat, umiditate la cote optime si temperatura perfecta pentru cei din interiorul cladirii.

Componentele unui sistem HVAC sunt sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura, sistemul de incalzire si sistemul de racire. Intr-un singur dispozitiv ai tot necesarul pentru tot parcursul anului. Intregul sistem este de nelipsit intr-o casa, intr-o pensiune sau orice alt spatiu industrial.

Tipuri de sisteme de climatizare pentru locuinta

Cunoastem faptul ca pentru a incalzi o locuinta putem opta pentru centrale termice care functioneaza pe gaz, cu lemne sau cu combustibil solid.

Iar atunci cand ne dorim sa racim o locuinta sau un spatiu putem opta pentru 3 tipuri de aer conditionat:

-aparate de aer conditionat split. Astfel de aparate sunt formate din doua parti respectiv unitate exterioara si unitate interioara. Sunt printre cele mai comune aparate si pot asigura racirea atat pentru un singur spatiu, cat si pentru intreaga locuinta.

Aici mai gasim aparate dual split sau multisplit, ceea ce inseamna ca pot fi utilizate atat pentru racire, cat si pentru incalzirea aerului dintr-o locuinta.

-aparate de aer conditionat mobil. Acestea sunt destinate doar pentru o singura incapere si asta pentru ca au o singura unitate mobila.

-sisteme de ventilatie. Aici exista mai multe tipuri de sisteme. Cele cu ventilatie descentralizata, centralizata, cu schimbatoare sau recuperatoare. Rolul lor este de a permite patrunderea unui aer proaspat intr-o incapere sau intr-o intreaga locuinta.

Daca vrei sa optezi pentru un sistem HVAC sau un simplu aparat de aer conditionat, le poti comanda de pe ventocool.ro. Firma vine pregatita pentru utilizatorii care doresc incalzire, ventilatie, aer conditionat sau pompe de caldura. Fiecare cladire trebuie sa dispuna de astfel de sisteme, pentru ca cel mai mult timp il petrecem in interior.

Mediul perfect poate fi creat chiar la tine acasa! Opteaza pentru unul sau mai multe sisteme de acest tip si cu un cost minim poti obtine tot ce iti doresti. Bineinteles, costurile de energie trebuie luate in considerare inainte de a face orice alegere.

Poti opta pentru mai multe tipuri de sisteme, respectiv sistem de ventilatie descentralizat, pompe de caldura, centrale termice pe peleti sau aer conditionat. Pentru fiecare dintre aceste sisteme vei primi informatiile necesare in vederea optiunii perfecte pentru casa si familie, cat si pentru alte spatii.

Ventocool dispune de o varietate de sisteme de aer conditionat, sisteme complete HVAC, cat si pompe de caldura

Oricare ar fi alegerea ta, fie pentru propria casa sau pentru un alt spatiu, expertii in domeniu vin cu recomandarile ideale. Pas cu pas, poti atinge idealul in ceea ce priveste confortul termic!

Daca totusi vrei ca aerul din locuinta ta sa fie unul cat mai proaspat si mai curat, opteaza pentru un sistem de ventilatie descentralizat sau centralizat, in functie de spatiul de care dispui.

Astfel de sisteme au mai multe beneficii. Pe langa faptul ca imbunatateste calitatea aerului pe care il respiri, vei avea si costuri reduse la facturi. Si asta pentru ca aerul contaminat va fi eliminat si inlocuit cu unul proaspat, insa caldura din incapere va ramane aceeasi.

In plus, este benefic pentru sanatatea noastra sa respiram un aer cat mai curat. Astfel ca vom fi feriti de alergii, probleme respiratorii, astm si alte boli grave.

Cu toate ca am crede ca doar aerul de la exterior este poluat, adevarul este ca in unele momente, aerul din locuinta noastra are un grad mult mai mare de contaminanti. Mucegaiul, umezeaala, igrasia, fumul de tigara, praful, anumiti acarieni, produsele de curatenie, toate acestea polueaza aerul pe care noi il respiram. Produsele de curatenie din comert contin substante toxice, iar atunci cand facem curatenie acestea sunt eliminate in aerul pe care noi il respiram. Chiar daca deschidem ferestrele pentru a aerisi, nu facem decat sa recirculam un aer contaminat de la interior la exterior si invers. Astfel ca este important sa gasim solutii in ceea ce priveste aerul pe care il respiram in locuinta noastra. Ne petrecem majoritatea timpului in acest spatiu, deci este de responsabilitatea noastra sa constientizam importanta si gravitatea unui aer contaminat.

In gama de produse de la Ventocool vei gasi sisteme si aparate care pot incalzi, umidifica, dezumidifica, raci si filtra aerul din locuinta ta. Alege ceea ce ai nevoie si vei vedea beneficiile pe termen lung. Un aer mai curat, locuinta mai aerisita, fara umezeala, praf, mucegai si alti factori nocivi, iar facturile tale vor fi mai mici. Investitia in astfel de sisteme merita, daca luam in calcul toate aceste beneficii de care avem parte.

Pentru a afla mai multe informatii cu privire la aerul conditionat sau sisteme de incalzire, poti intra pe site sau poti opta pentru contactarea prin numarul de telefon 0745 898 529. O alta modalitate de contact este e-mailul: info@ventocool.ro, cat si adresa strada Garii, NR. 66, Targu Secuiesc, judetul Covasna.

Sursa foto: ventocool.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea