Stiinta & Tehnologie

#anvelope de iarna #anvelope #michelin # sfaturi pentru masina #anvelope iarna

Conduci iarna aceasta? Alege sa conduci in deplina siguranta!

Fiori reci pe sira spinarii? Intimidata de umezeala si intuneric? Cand vremea pare sa comploteze impotriva ta, presarand pericole la tot pasul, poate fi destul de dificil sa ramai relaxata. Cu toate acestea, folosind o arma secreta, condusul in timpul iernii pe drumuri inselatoare si siguranta ta si a pasagerilor nu vor mai fi o lupta.
 

1 Infrunta vremea potrivnica
 

Condusul in timpul iernii nu numai ca difera complet fata de condusul din timpul verii, dar poate fi adesea de-a dreptul infricosator atunci cand grindina, zapada, drumurile alunecoase si vizibilitatea redusa transforma o simpla iesire la cumparaturi intr-un adevarat asalt. Ramasa fata in fata cu Mama Natura, care este cel mai bun mod de a-ti pastra increderea si de a-i proteja pe cei dragi? Adapteaza-ti stilul de condus si echipeaza-ti masina cu de iarna.
 

2 Nu rata nici o ocazie
 

le de iarna nu numai ca iti pot salva viata, dar iti pot salva chiar si viata sociala . Atunci cand vremea este potrivnica si conditiile de deplasare dificile, te gandesti de doua ori inainte de a porni la drum. Cu le de iarna te poti simti in siguranta si poti infrunta iarna cu deplina incredere. Asa ca acum nu mai este necesar sa folosesti vremea ca scuza pentru a lipsi de la o petrecere (doar daca doresti cu adevarat acest lucru).
 

3 Alege le in functie de anotimp
 

Nu ai merge la schi fara echipamentul potrivit si nici nu ai alerga pe tocuri, atunci de ce ai folosi Anvelope de vara in timpul iernii? Cand temperatura scade sub 7°C, performantele lor de vara se reduc simtitor. Cel mai bine este sa iti echipezi masina cu anvelope de iarna chiar de la inceputul iernii, astfel incat sa fii pregatita atunci cand se instaleaza vremea rea.

4 Preia controlul
 

in timpul iernii, in functie de conditiile de drum, distanta de franare poate creste cu pana 50%1. le de iarna ofera siguranta optima si asigura o distanta de franare mai mica in comparatie cu le de vara, pe toate tipurile de carosabil. Mai mult, le de iarna se remarca prin aderenta sporita, franarea optima si riscul redus de acvaplanare pe carosabilul acoperit cu apa. Aceste pur si simplu inlatura apa si zapada din calea ta.
 

5 Siguranta sta in numarul de
 

Conform parerii generale, echiparea cu 2 de iarna este suficienta. in realitate, acest lucru nu face decat sa compromita siguranta in rulare, deoarece tractiunea devine instabila mai ales la coborarea in panta pe carosabil alunecos, la franare si in viraje. Pentru siguranta maxima si manevrabilitate optima, echipeaza-ti masina cu 4 de iarna. Acest lucru este esential pentru tine si pentru pasagerii aflati in masina.
 

6 Colaboreaza cu Mama Natura
 

Cel mai bun mod de a face fata iernii este sa iti echipezi vehiculul in mod corespunzator. Asa cum nu uiti sa te imbraci mai gros si sa iti iei puloverul, haina si caciula, nu trebuie sa uiti nici sa iti echipezi masina in mod corespunzator. in acest mod te vei putea bucura pe deplin de iarna si vei putea conduce in siguranta fie ca te afli in masina singura, cu prietenii sau cu copiii. Atunci cand esti bine pregatita, Mama Natura nu mai este un dusman ci un prieten.

(1) Distanta de franare pe zapada de la 50 la 0 km/ora. Test realizat  in 2007 de catre centrul independent de testare «Test World» din Ivalo, Finlanda cu 195/65 R 15.


CONDUCI IN EUROPA IN IARNA ACEASTA?

Inainte de a porni la drum, verifica daca legislatia din tarile in care te vei deplasa impune echiparea cu de iarna, asa cum se intampla in cazul Austriei si Finlandei. In tari precum Franta si Spania, conducatorii auto sunt obligati sa isi echipeze vehiculul cu de iarna sau lanturi pe anumite sectiuni de drum, in functie de conditiile de rulare. Verifica prognoza meteo inainte de a porni la drum. Fiecare tara are propriile reglementari in ceea ce priveste adancimea minima a benzii de rulare si data la care este necesara echiparea cu de iarna. Respecta toate aceste reglementari pentru a evita surprizele neplacute.


CARE ANVELOPA DE IARNA ESTE POTRIVITA PENTRU MINE?

Pentru sfaturi practice, acceseaza www.michelin.ro.

Afla mai multe informatii despre le de iarna accesand www.michelin.ro.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea