Stiinta & Tehnologie

Concurs 4x4 in Bucovina

Clubul Sportiv organizeaza intre 23-25 mai 2008 la a doua editie a concursului „ 2008”. E vorba desigur de competitia 4X4, adresata celor cu spirit aventuros si curiozitate neastamparata, celor ce iubesc motoarele puternice si peisajele coplesitoare.

La concurs se vor putea inscrie anul acesta maxim 50 de masini special echipate pentru off-road participante la 2 clase: Open si Extrem, iar concurentii vor trebui sa fie pregatiti pentru trei tipuri de probe.

”Am ales si in acest an trasee foarte spectaculoase, cu grade diferite de complexitate, tocmai pentru ca zona este foarte generoasa si din acest punct de vedere. Cei care au participat anul trecut isi amintesc desigur de segmentul Bogdaneasa, care a testat din plin indemanarea pilotilor si echiparea masinilor”, spune Gabriel Rasty Petzalis membru al Clubului Sportiv Off-Road Bucovina .

Raidurile zilnice, de 50 de km, vor strabate locuri de legenda din Muntii Bucovinei, pe trasee folosite altadata doar de calauze si padurari. Seara la foc de tabara dupa o cina copioasa cu merinde haiducesti, concurentii vor afla legendele plaiurilor de „La Cruci” si pe cea a „Mirelui si Miresei”.

Iscusinta pilotilor, dar si maruntaiele masinilor de teren vor fi puse, apoi, la grea incercare in Specialele Humorului si mai ales in Superspeciala Trial Bucovinean, probe cu dificultati progresive concepute pe trasee cu portiuni ideale pentru off-road: pante cu inclinatii extreme (40 de grade), zone impadurite, teren accidentat.

”Am incercat sa imbinam traseele spectaculoase din punct de vedere tehnic cu cele care arata din plin farmecul inca salbatic al muntilor Bucovinei. Concurentii vor veni intr-o zona despre care vor avea ce sa povesteasca prietenilor si in care isi vor dori cu siguranta sa revina cat mai des, si in restul anului”, spune Sorin Covaliu membru al clubului.

Motoarele, care vor insuma aproape 150.000 de cmc, sunt special preparate pentru travaliu intens, specific efortului off-road. Hergheliile de cai putere vor sta sub capote ce poarta siglele unor producatori cu un cuvant greu in lumea 4X4: Toyota, Nissan, Range Rover, Mercedes, Mitsubishi s.a.

Si pentru ca tehnicii ii sta bine cu tehnologia, anul acesta competitia va putea fi urmarita in trasmisiune LIVE pe Internet, pe pagina clubului tehnic
10:30 – Startul competitiei - Proba de raid si Specialele Humorului
19:00 – Ora estimata pentru incheierea primei zile de concurs
20:00 – Seara haiduceasca cu foc de tabara
Traseele vor avea cca 50 de km pentru fiecare clasa si vor cuprinde si probe speciale desfasurate in locatii cu acces pentru public si media.

Sambata, 24 Mai 2008
08:00 – 09:00 – Mic dejun
09:00 – 09:45 – Briefing tehnic
10:30 – Startul celei de-a doua zi a concursului – Proba de raid si Specialele Humorului
19:00 – Ora estimata pentru incheierea celei de-a doua zi a concursului
20:00 – Cina
21:00 – Decernarea premiilor speciale si haioase ale competitiei
22:00 – Invitatie la clubul – discoteca din cadrul Hotelului Best Western Bucovina
Traseele vor avea cca 50 de km pentru fiecare clasa si vor cuprinde si probe speciale desfasurate in locatii cu acces pentru public si media.

Duminica, 25 mai 2008
08:00 – 10: 30 – Mic dejun
10:30 – 11:00 – Deplasare catre zona de Trial (locatie cu acces pentru public si media)
11:00 – 14:00 – Desfasurare Super Speciala Trial Bucovinean
15:00 – Premierea si petrecerea

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea