Stiinta & Tehnologie

#masini lansari mondiale salonul auto de la new york

Conceptele Salonului Auto de la New York

Salonul Auto de la New York, ce isi deschide portile la numai doua saptamani dupa cel de la Geneva, mai are inca ce arata lumii: masinile concept de la care se vor construi viitoarele modele de serie, dar si unele lansari mondiale ale unor modele ce urmeaza sa intre in showroom in cea mai scurta vreme.


Salonul este deschis publicului intre 21 si 30 martie si foloseste ca locatie Jacob K. Javits Convention Center din New York.

Galerie fotot cu modelele prezentate la Salonul Auto de la New York

Acura TSX

In showroom: din aprilie 2008

Pret aproximativ: 28.000 $

Modificarea importanta adusa noului model este reprezentata de motorul de 2.2 litri si 4 cilindrii diesel, fiind primul model diesel al celor de la Honda ce urmeaza sa fie comercializat si in USA.

Modelul Acura TSX dezvelit la Salonul Auto de la New York este foarte asemanator ca design cu modelul european Honda Accord ce a debutat la Salonul Auto de la Geneva.

Motorizarea pe benzina este imprumutata de la actualul model si este una de 2.4 litri si 4 cilindrii ce dezvolta 201 CP.

Honda FIT

In showroom: toamna lui 2008

Pret aproximativ: 14.000 $

Honda Fit isi face debutul mondial la New York, insa este foarte asemanator cu modelul Honda Jazz ce poate fi intalnit foarte des pe strazile Japoniei, prezentata in octombrie anul trecut la Salonul Auto de la Tokyo.

Noul Fit prezinta imbunatatiri legate de consumul de carburant, putere dar si spatiu interior.

Honda afirma faptul ca noul Fit este creat un autoturism de clasa medie pentru a putea concura cu Nissan Versa si Toyota Yaris, lideri de piata pe acest segment. Honda Fit este insa singurul model care ofera in dotari posibilitatea montarii unei cutii de viteze automate cu 5 trepte si pedale de schimbare a rapoartelor pe volan. Si dotarile standard sunt peste nivelul celor din clasa masinilor cu un pret scazut: airbag-uri laterale, ABS , ESC(Electronic Stability Control). De asemenea dispune si de o motorizare mai puternica de 1.5 litri.

Hyundai Genesis Coupe

In showroom: primavara lui 2009

Pret aproximativ: nespecificat

Noul model Genesis Coupe al celor de la Hyundai este realizat pentru a oferi o puternica concurenta masinilor sportive dar si a muscle car-urile americane.

Motorizarea standard este una de 2.0 litri turbo ce dezvolta 212 CP, iar optional se poate monta un motor de 3.8 litri V6 de 306 CP si poate concura cu succes liderului de piata Ford Mustang GT.

Pontiac G8 GXP

In showroom: sfarsitul lui 2008

Pret aproximativ: 35.000 $

G8 GXP devine modelul reprezentativ al marcii Pontiac preluand stafeta de la vechiul model Pontiac GTO. La fel ca modelul GTO, G8 GXP se bazeaza pe un model al celor de la Holden, subdivizia din Australia a celor de la GM Motors.

Cei de la Pontiac au ales montarea unui motor de 6.2 litri V8 ce dezvolta aproximativ 402 CP. Cei de la GM au aproximat ca 4.7 secunde sunt suficiente pentru G8 GXP sa ajunga de la 0 la 100 km/h. se poate alege intre o cutie de viteze manuala cu 6 rapoarte sau una automata.

Galerie fotot cu modelele prezentate la Salonul Auto de la New York

Pontiac G8 Sport Truck

In showroom: sfarsitul lui 2009

Pret aproximativ: nedeterminat

Acest model este construit pe platforma unui model sedan incorporand insa partea din spate a unei utilitare. Modelul este bazat tot pe un model al celor de la Holden, subdivizia australiana a celor de la GM Motors. Designul este asemanator cu cel al modelului Chevrolet El Camino, model foarte popular in America si cu o traditie de 30 de ani. Mai multe firme s-au concentrat asupra acestui segment de piata insa noul G8 Sport Truck este singurul care este gata de productie.

Modelul G8 Sport Truck este dotat cu un motor de 6.0 litri V8 ce dezvolta 361 CP transmisi catre puntea spate.

Pontiac Solstice Coupe

In showroom: inceputul lui 2009

Pret aproximativ: 28.000 $

Din cele trei modele Pontiac prezentate la Salonul Auto de la New York, cel mai asteptat a fost modelul cu acoperis rigid al lui Solstice decapotabil. Aceasta varianta insa va permite inca sa descoperiti o parte a cabinei datorita unor panouri detasabile. Optional poate fi echipata si cu un soft top demontabil ce se poate depozita in portbagaj.

Motorizarea standard este reprezentata de un motor cu 4 cilindrii si 173 CP si optional una de 260 CP imprumutata de la Nissan 350Z.

Suzuki Kizashi 3 Concept

Oficialii de la Suzuki au prezentat oficial la Salonul Auto de la New York a treia generatie a conceptului Kizashi . Nu au fost anuntate nici data de intrare in productie si nici alte date tehnice legate de acest model, insa conducerea celor de la Suzuki a afirmat ca acest concept este foarte apropiat de modelul ce urmeaza sa intre in productie.

Toate cele trei variante ale conceptului sunt expuse la New York, cele doua variante anterioare fiind prezentate anul trecut la Saloanele Auto de la Frankfurt si Tokyo.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea