Stiinta & Tehnologie

#sms #metrou #bilet #orange

Clientii Orange pot cumpara bilete la metrou prin SMS

Orange si Metrorex lanseaza printr-un parteneriat incheiat recent, primul sistem de plata prin telefonul mobil al unui serviciu de transport in comun in tara noastra.

Cu ajutorul telefonului mobil, clientii Orange din Bucuresti sau aflati in capitala pot cumpara bilete pentru calatoriile cu metroul. Este suficient sa solicite biletul printr-un mesaj scris la un numar scurt, apoi sa scaneze codul de bare, pe care il primesc pe telefon printr-un mesaj multimedia, la dispozitivul special instalat in statiile participante in acest program pilot.

Pentru a solicita un bilet de o calatorie cu metroul, clientii Orange trebuie sa trimita mesajul scris la numarul 801 (tarif 0,36 euro), pentru a solicita un bilet cu doua calatorii trebuie sa trimita mesajul la numarul 802 (tarif 0,63 euro), iar pentru 10 calatorii incluse - la numarul 810 (tarif 1,83 euro).

In prezent, accesul pe baza codului de bare de pe telefonul mobil este disponibil in 6 statii de metrou, unele dintre cele mai intens circulate de catre tineri: Politehnica, Petrache Poenaru, Grozavesti , Piata Victoriei , Universitate si Timpuri Noi .

Fiecare client Orange care cumpara bilet prin telefon poate naviga gratuit in Portalul Orange pe mobil in ziua cumpararii biletului, timp de 24 de ore. In acest moment, Orange ofera acoperire pentru serviciile de voce si internet mobil in toate statiile metroului bucurestean.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea