Stiinta & Tehnologie

Citroen il lanseaza pe noul C2

Citroen continua sa dezvolte modelul C2, vandut, in Europa, de la lansarea din 2003, in peste 480.000 exemplare

C2 isi mentine punctele forte deja confirmate in ceea ce priveste manevrabilitatea, designul modular, confortul la bord si tinuta de drum

Modificarile principale ale C2 au vizat partea frontala, pentru a evidentia liniile exterioare, ce au contribuit la succesul acestui model. Designul noului grilaj al radiatorului continua linia bine conturata a capotei, conferind vehiculului un aer puternic si distins, cu o nota de eleganta. Incepand cu al doilea nivel de finisare, grilajul radiatorului este evidentiat printr-o banda neagra stralucitoare sau cromata, care da un aspect elegant si modern vehiculului.

O noua motorizare este disponibila pe C2: 16V HDi 110, de 1.6 litri , care si-a facut debutul pe vehiculul C3 din gama supermini a Citroen. Acest nou motor se alatura celor cinci propulsoare pe benzina - 1.1i (61 CP), 1.4i (75 CP), 1.4i 16V (90 CP), 1.6i 16V (110 CP) si 1.6i 16V (125 CP) si unul diesel - HDi 70. Sistemul "Stop and Start" este in continuare disponibil pe C2, cu motorul 1.4i 16V de 90 CP. Aceasta tehnologie accesibila ofera avantaje in ceea ce priveste confortul acustic si controlul vibratiilor, economia si protectia mediului (emisiile de CO2 sunt cu aproximativ 10 la suta mai reduse in mediul urban si cu 15 la suta in traficul aglomerat).

 Portbagaj - in functie de necesitati

Citroen a pastrat acelasi design modular si acces la portbagaj pentru C2. In functie de nivelul de finisare, scaunele independente culisante din spate pot fi rabatate cu usurinta pentru a adapta spatiul din portbagaj in functie de necesitati, in timp ce hayon -ul faciliteaza accesul la acesta. Sistemul de franare este dimensionat in functie de caracteristicile vehiculului. Aceasta versiune, care ofera mai multa energie, prezinta discuri fata ventilate cu diametrul de 266 mm si discuri spate cu diametrul de 247mm. Versiunea echipata cu motorul HDi 110 DPFS dispune de pneuri Michelin dimensiunea 195/45 R16.

In echiparea standard, noul C2 dispune de ESP, ABS cu distributie electronica a fortei de franare, asistare la franarea de urgenta, control al tractiunii si lumini de avarie, care se aprind automat in cazul in care soferul franeaza brusc. In interior, echipamentele stabilesc noi standarde pentru confortul la bord, includ cruise control, clima, volan reglabil pe inaltime si in adancime, senzor de parcare, faruri si stergatoare automate si USB.

In ceea ce priveste siguranta, in functie de tara echipamentele standard pot include ABS, asistare la franarea de urgenta, patru airbaguri frontale si laterale si lumini de avarie automate. Masina va fi disponibila in Romania incepand cu anul viitor la un pret comparabil cu cel al actualului C2 prezent pe piata romaneasca (9.203 euro - 1.1 l, benzina).

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea