Stiinta & Tehnologie

#timbrul de mediu #fisc #masini #taxa # masini inmatriculate #reinmatriculare masini

Cine trebuie sa plateasca timbrul de mediu si de ce acte are nevoie

Timbrul de mediu va fi platit atat pentru masinile noi si cele inmatriculate in Romania pentru prima data, cat si pentru masinile pentru care vechea taxa auto a fost restituita in instanta.

De asemenea, noul timbru de mediu se va plati pentru reinmatricularea masinilor inmatriculate dupa 1 ianuarie 2007 pentru care nu s-a platit vechea taxa.

Proprietarii care au masini inmatriculate dupa 1 ianuarie 2007 si pentru care s-a platit taxa, intr-una din vechile ei forme, si pentru care nu s-a restituit nimic din valoarea ei vor avea nevoie de o hartie suplimentara.

Noua taxa de timbru de mediu se calculeaza si se poate plati la Fisc, la organul fiscal in a carui raza teritoriala isi are domiciliul fiscal persoana fizica.

Iata actele de care ai nevoie pentru taxa de timbru de mediu:

  • cartea de identitate a vehiculului
  •  documente care atesta dobandirea autovehiculului pentru care se solicita plata timbrului de catre contribuabil
  •  pentru autovehiculele rulate achizitionate din alte state ai nevoie un document din care sa rezulte data primei inmatriculari si, dupa caz, de o declaratie pe propria raspundere, precum si rezultatul expertizei tehnice efectuate de Regia Autonoma "Registrul Auto Roman" ori rezultatul evaluarii individuale efectuate.


Sursa foto: www.agenda.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea