Stiinta & Tehnologie

#hibrid #masina electrica #chevrolet volt

Chevrolet Volt, masina hibrid care ar putea revolutiona industria auto

Chevrolet Volt se pregateste sa iasa pe usile uzinei General Motors din Detroit.

Volt este primul autovehicul electric care poate functiona pe orice vreme si in orice conditii de conducere, fara limitari si fara grija de a ramane in pana in urma descarcarii bateriei.

Chevrolet Volt se lauda cu o o autonomie totala de peste 500 de kilometri si functioneaza in permanenta cu energie electrica. 

Automobilul hibrid poate parcurge primii 60 de kilometri fara consum de benzina si emisii de gaze de esapament , folosind doar energia electrica stocata in bateria litiu-ion de 16 kWh, potrivit Money.ro.

La terminarea bateriei, un generator cu motor va extinde autonomia cu inca 450 de kilometri cu un rezervor plin de benzina.

General Motors va vinde noul automobil in SUA la un pret de 41.000 dolari (care poate scadea pana la 33,500 dolari, net, cu scutirile federale de impozit). In Europa si China, Chevrolet Volt va fi lansat in 2011.

Dupa trei ani de dezvoltare si sute de milioane de dolari cheltuiti pentru imbunatarirea prototipului, Chevrolet spera ca va vinde peste 10.000 de autoturisme Volt in 2011.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea