Stiinta & Tehnologie

Cele mai dorite dotari optionale

Cumparatorii prefera dotarile care le fac condusul mai usor , mai sigur si cat mai confortabil.

Tehnologia de ultima generatie este atat de inovatoare incat preia practic aproape complet controlul volanului, insa nu este neaparat ceea ce clientii isi doresc de la o masina.

Jumatate dintre soferi, se arata intr-un studiu recent, prefera sa plateasca pentru dotari optionale care detecteaza si ii averitzeaza in legatura cu prezenta unui alt autovehicul in unghiul mort.

Insa acelasi studiu scoate la iveala faptul ca soferii nu sunt innebuniti dupa sistemele computerizate ce pun stapanire pe masina in diverse situatii. Majoritatea prefera ca sitemele de detectie a obiectelor din unghiul mort sa ii avertizeze printr-un semnal acustic, vibratii in volan sau alte metode insa sa ii lase pe ei sa faca manevrele de evitare.

La fel sunt si cu preferintele pentru sistemul de avertizare in cazul depasirii benzilor de mers. Majoritatea prefera ca masina sa-i avertizeze vizual, sonor sau prin vibratii si nu sa redreseze automat autoturismul.

Majoritatea clientilor aleg dotari care asigura o siguranta crescuta pentru ei si mai putin pentru cei din jur. Majoritatea optionalelor care nu implica direct sofatul nu reprezinta o prioritate pentru majoritatea cumparatorilor.

Iata si lista celor mai dorite dotari optionale pentru o masina:

10. Sistemul de detectare a obiectelor din unghiul mort

Blind SpotDorit de 51% dintre cei chestionati

Acest sistem detecteaza obiectele aflate in puctul mort al soferului si il avertizeaza pe acesta de prezenta lor prin diverse modalitati de semnalizare: semnal luminos, sonor, vibratii in volan sau in scaun. Unele sisteme redreseaza automat masina atunci cand soferul incearca sa aschimbe directia de mers intr-un moment inoportun.

 

 
9. Cauciucuri Run-Flat

Run FlatDorit de 52% dintre cei chestionati

Acest sistem permite continuarea drumului chiar si atunci cand presiunea in pneu este 0. Sub stratul normal de cauciuc se afla o banda dintr-un material dur ce permite rularea la o viteza de maxim 70 km/h chiar si atunci cand nu mai exita nici un pic de aer in pneuri. Aceste sisteme dubleaza insa pretul acestui tip de cauciuc in comparatie cu a unuia standard.

 

 
8. Faruri adaptive

Faruri AdaptiveDorit de 52% dintre cei chestionati

Este un sistem capabil sa detecteze traiectoria autoturismului, viteza cat si suprafata de teren ce urmeaza sa fie parcursa pentru a lumina in directia si la intensitatea dorita.

 

 

 
7. Sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri

Presiune in pneuriDorit de 53% dintre cei chestionati

Sistemul de monitorizare a presiunii in pneuri avertizeaza soferul atunci cand unul dintr pneuri nu are presiunea optina si necesita modificari. Aceasta optiune este preferata in special de persoanele mai putin obisnuite cu actiuni de mentenanta a masinii.

 

 

 
6. Sistemul de dezactivare a cilindrilor

Dezactivare cilindriiDorit de 53% dintre cei chestionati

Este un sistem realizat pentru economia de carburant de permite unui motor V8 sa functioneze in 4 sau 6 cilindrii atunci cand viteza este mica(in oras de exemplu) sau cand circulati pe autostrada cu o viteza constanta.

 

 

 
5. Iluminarea cu LED-uri

Tehnologia LEDDorit de 57% dintre cei chestionati

Tehnologia LED este folosita pentru lumina de pozitie, pentru stopurile pe frana cat si pentru semnalizare deoarece dureaza mai mult in timp si lumineaza mai bine decat traditionalele becuri.

 

 

 
4. Geamuri laminate

Geam laminatDorit de 58% dintre cei chestionati

Acest sistem este echivalent cu geamul termopan folosit la locuinte, adica este alcatuit din mai multe straturi pentru a fi mai rezistente la socuri si pentru a oferi un zgomot mai redus in cabina.

 

 

 
3. Vopsea ce se autorepara

Vopsea molecularaDorita de 60% dintre cei chestionati

Este o vopsea inovatoare ce permite reparatia zgarieturilor minore fara ca dumneavoastra sa faceti ceva in aceasta privinta. Vopseaua are in componenta o substanta moleculara ce permite miscarea acesteia pe suprafata masinii chiar si atunci cand este uscata.

 

 

 
2. Faruri cu Xenon

Faruri XenonDorite de 60% dintre cei chestionati

Aceste faruri folosesc gaz Xenon ce ofera o mai buna luminozitate si, implicit, o mai buna vizibilitate pe timp de noapte. Cumparatorii mai tineri prefera acest sistem si datorita design-ului mai frumos decat al farurilor normale.

 

 
1. Sistemul de cntrol si protectie la rostogolire

Protectia la rostogolireDorit de 60% dintre cei chestionati

Controlul si protectia la rostogolire foloseste un sistem de airbag-uri laterale impreuna cu senzori ce mentin airbag-urile umflate pe parcursul rostogolirii. Acest sistem ofera o siguranta sporita pasagerilor mai ales in cazul rostogolirilor multiple.

 

 

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea