Stiinta & Tehnologie

#telefon mobil #ciudatenii #japonia

Cele mai ciudate telefoane din lume

Cele mai ciudate idei de telefoane mobile vin din Japonia. Acestea au fost prezentate in cadrul show-ului de electronice CEATEC.

Exponatele nu sunt modele reale functionale ci doar idei care la un moment dat este posibil sa fie puse in practica.



Telefonul separat

Supranumit si telefonul rupt, acesta este un concept al operatorului de telefonie mobila japonez, NTT DoCoMo. Ideea este ca in mod normal terminalul este un clamshell , dar cele doua parti se pot separa. Una devine telefon mobil, iar cealalta are proprietati de player video. Telefonul rupt este doar o idee, dar daca va deveni realitate utilizatorii il pot folosi ori pentru teleconferinte ori pentru gaming.



Telefonul care deschide portiera masinii

Acest model pare mai mult o , dar nu este asa. Cei din spatele acestei idei sunt companiile Sharp si Nissan. Telefonul mobil deschide usa masinii proprii prin wireless. Totodata porneste si sistemul GPS incorporat si sistemul de muzica.

 

 

Telefon pentru teleconferinte

Pare banal, dar de fapt ideea este alta. Ceea ce pare un simplu telefon pentru teleconferinte se transforma intr-o sesiune de mazgalituri datorita software-ului din dotarea telefoanelor. Ideea vine din partea celor de la Sharp si se numeste Tegakichat. Utilizatorii deseneaza pe ecranul tactil si isi trimit desenele unui altora.

 

Telefon multifunctional

Conceptul acestui model a fost realizat de designer-ul independent Hideo Kambara. Numit si telefonul PLY, acest model dispune de mai multe straturi care combinate dau terminalului diferite functionalitati de la telefon cu la cutie cu servetele.

 

 

Telefonul cu

Nu este o idee noua, dar daca va fi pusa in practica utilizatorii nu vor mai avea nevoie sa isi incarce bateria regulat. In plus protejeaza natura.

 

 

Telefonul din benzi desenate

Daca americanii au benzile desenate normale numite " ", japonezii se mandresc cu asa numitele manga. Ideea nu este sa iti citesti benzile desenate cu telefonul ci de pe carcasalui.

 

 

 

Telefonul spatial cu raze-x

Nu vei deveni noul Luke Skywalker cu el, nu e un telefon venit din spatiu si nu are nici raze x, dar terminalul iti arata care sunt lucrurile din spatiul care te inconjoara. Nu se stie la ce ne-ar folosi asemenea inventii , dar macar stim sistemul de lucru al acestui dispozitiv: amestecate cu tehnologia Sixaxis, ceva asemanator cu accelerometrul normal.

Telefonul instrument muzical

Ideea vine din partea companiei Yamaha in colaborare cu operatorul de telefonie mobila japonez Au. Prin urmare telefonul gandit de ei are si functii de instrument muzical. Utilizatorul poate alege dintre pian, tobe sau chitara.

 

 

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea