Stiinta & Tehnologie

#vehicul eficient #echipa de studenti #Universitatea Brigham #studenti inginerie

Cel mai eficient vehicul din America, creat de o echipa de studenti (video)

Cativa studenti de la Universitatea Brigham au proiectat un vehicul care consuma doar 0.17 litri/100 km. Astfel, au reusit sa construiasca cel mai eficient vehicul din America de Nord.

Cei sapte studenti in an terminal la inginerie au concurat in acest an la "SAE Supermileage Competition" unde au avut la dispozitie 20 de grame de combustibil pentru a parcurge o distanta de aproximativ 16 km.

BYU are o greutate de doar 44.9 kilograme, fiind cu 9.9 kilograme mai usoara decat varianta anterioara. In afara de coborarea garzii la sol, studentii au construit un motor mai eficient si au marit au marit raportul de compresie de la 8-1 la 14-1. In plus, "inginerii in devenire" au reusit sa faca masina si controlabila electronic.

Viteza maxima pe care o poate atinge vehiculul este de doar 40.2 km/h, dar ne asteptam la noi idei si imbunatatiri din partea acestor studenti ingeniosi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea