Stiinta & Tehnologie

#iunie #tva #plata masina

Cei care au platit masina integral pana in iunie nu scapa de TVA-ul de 24%

Desi si-au platit integral masina inainte ca noul TVA sa intre in vigoare, faptul ca nu a fost livrata inainte de 1 iulie ii va obliga pe clienti sa achite in momentul livrarii diferenta de TVA, de 5%. Acest lucru poate semnifica fie cateva sute, fie cateva mii de euro.

Au fost persoane care au achitat masina cash inainte de 1 iulie, tocmai in speranta ca pretul masinii va fi calculat cu TVA-ul de 19%. Insa acum nu au ce face, deoarece au semnat in prealabil un precontract prin care si-au asumat riscul unor modificari legislative.

"Chiar daca clientul a achitat masina inainte de 1 iulie si nu i-a fost livrata, s-a realizat atunci o factura de avans. Factura finala se realizeaza numai in momentul livrarii. Daca s-a livrat dupa 1 iulie, automat se va calcula TVA de 24% si implicit clientul va trebui sa plateasca diferenta", a declarat Adrian Marasescu, directorul dealerului Ford Plus Auto din Craiova, citat de Ziarul Financiar.

Cititi mai multe pe Auto.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea