Stiinta & Tehnologie

#masina benzina #masina diesel #alegere masina #rentabilitate

Ce este mai rentabil pentru o masina, sa fie pe diesel sau benzina

Achizitionarea unei masini nu este o decizie dintre cele mai usoare. Pe langa pret, care niciodata nu este de trecut cu vederea, mai sunt si o multime de alte caracteristici asupra carora trebuie sa ne hotaram. Si cumva, trebuie sa cautam acea masina care se aproprie cel mai mult de toate asteptarile noastre, lucru deloc usor de realizat daca mai vrem si sa ne incadram intr-un buget. Daca in ceea ce priveste optiunile, culoarea si dotarile pe care masina ideala pentru fiecare dintre noi ar trebui sa le aiba nu incape discutie, in ceea ce priveste partea mecanica putem apela oricand cu incredere la un service auto sector 4 sau care ne inspira mai multa incredere pentru a obtine cateva informatii de incredere de la specialisti.

 

Una din preocuparile majore la achizitionarea masinii ramane consumul, de aceea majoritatea ne intrebam daca ar fi mai rentabila o masina diesel sau una pe benzina, de vreme ce autoturismele electrice inca nu sunt la mare cautare la noi in tara. Ei bine, in functie de scopul in care folosim masina, se pare ca la distante mai lungi parcurse, balanta ar inclina in cazul motoarelor diesel, care consuma mai putin. Ori, cu costurile aproximativ similare din ultima perioada ale benzinei si motorinei, asta ar insemna si costuri mai reduse in favoarea motoarelor diesel. In plus, intreband orice specialist din orice service auto sector 5 sau din alta parte, acesta va va atrage cu siguranta atentia si asupra duratei de viata mai mari a unui astfel de motor.

Pe de alta parte, consultand un service auto sector 6, de pilda, este foarte posibil sa aveti parte de pareri in favoarea motoarelor pe benzina. Inca de la recentele scandaluri privind emisiile de noxe, exista diferite zvonuri cu privire la retragerea totala a motorizarilor diesel in urmatorii ani. In plus, costurile de achizitionare si intretinere sunt simtitor mai reduse la masinile pe benzina, iar acestea au un demaraj ceva mai rapid. Toate aceste avantaje si dezavantaje ale celor doua optiuni inseamna deci ca alegerea finala va trebui bazata pe propria opinie, formata bineinteles in urma obtinerii unor informatii cat mai avizate din cat mai multe surse.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea