Stiinta & Tehnologie

# realizare gravura #gravura

Ce este gravura si cum se poate realiza?

Personalizarea unor obiecte din diverse materiale se poate face foarte simplu printr-o metoda clasica, imbunatatita la nivel tehnologic in ultimii ani: gravura. Gravura permite imprimarea rapida a imaginilor si a textelor pe suprafete prin ardere sau zgariere. Cea traditionala presupune crearea unei imagini sau a unui text pe diverse placi din materiale dure, in adancime sau in relief. Scopul celei traditionale este reproducerea mai usoara a imaginilor si a textului pe alte materiale, hartii, lemn, textile.

 

De la gravurile traditionale s-a trecut rapid la cele cu laser, executate pe orice fel de material, in afara de metal. Viteza de executie este mare la o gravura cu laser, rezultatele sunt spectaculoase de fiecare data, insa profunzimea de gravare este mica, dar suficienta pentru o personalizare care rezista in timp.

Pe ce putem grava? Pe plastic metalizat, pe lemn, metale cu acoperiri sau chiar granit, marmura ori sticla si piele. Marele avantaj al gravurii cu laser tine de realizarea de fotogravuri pe plastic metalizat. Insa pana la gravurile cu laser au fost gravurile mecanice. Se poate grava mecanic in plastic, lemn, metalele cu duritate medie, aluminiu sau bronz si arama sunt perfecte pentru acest tip de gravura. In cazul gravurilor mecanice se poate controla profunzimea si precizia, in vreme ce la cele cu laser profunzimea si rezolutia depindeau de reactia materialelor de gravat. In general, gravurile moderne se fac astazi cu diamant si cu laser, imprimarile sunt sofisticate si rapide, iar calitatea lor e superioara de fiecare data. Gravura clasica cu diamant era folosita pe vremuri doar de bijutieri si ceasornicari pentru personalizarea si infrumusetarea obiectelor confectionate.

Brandul si imaginea clientilor sunt puse in valoare astazi cu ajutorul acestor gravari deosebite, tehnicile si tehnologiile folosite permit fara probleme gravuri pe inox, aluminiu sau cupru, sticla, alama si otel.

Firmele care se ocupa astazi de gravari au experienta necesara si instrumentele moderne pentru gravura cu laser sau mecanica, cu diamant aplicata celor mai variate materiale, personal calificat care poate sa execute eficient fiecare operatiune ceruta de clienti.

Materialele promotionale personalizate sunt realizate cu ajutorul unor procedee precise de fiecare data, toate procedurile sunt supravegheate indeaproape si sunt verificate pentru o calitate exceptionala a lucrarilor realizate. Pentru oferte si proceduri puteti consulta oricand site-urile oficiale ale acestora, acolo unde veti gasi si informatii suplimentare despre fiecare procedura.

Advertorial

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.