Stiinta & Tehnologie

# transformator #invertor #aparat sudura #sudura

Ce diferente exista intre un invertor si un transformator de sudura

Realizarea sudurilor in mod corect si eficient tine foarte mult si de materialele si de dispozitivele folosite pentru aceasta. Daca pana nu demult aparatele de sudura erau greoaie si pe alocuri chiar dificil de folosit, in prezent tehnologia ne aduce dispozitive performante sub forma invertoarelor. Care sunt diferentele dintre acestea si transformatoarele de sudura? Haideti sa le descoperim impreuna in cele ce urmeaza.

Invertoarele sunt aparate de sudura foarte evoluate

Intr-o gospodarie se gaseste intotdeauna de munca, iar sudarea a diferite elemente face parte din activitatile curente. De aceea este indicat sa ai in gospodarie sau atelier diferite scule performante, precum sunt aparatele de sudura gasite la Mathaus care sa iti usureze munca si sa te ajute sa lucrezi eficient.

Aparatele de sudura denumite invertoare se diferentiaza de restul aparatelor similare prin prisma tehnologiei folosite pentru realizarea acestora. Primul lucru care iese in evidenta este greutatea redusa a produsului, care se datoreaza inlocuirii componentelor greoaie cu elemente noi, inovative. Invertorul asigura linii de sudura continue, clare si eficiente, iar amorsarea arcului electric este instantanee, fata de cazul transformatoarelor de sudura obisnuite.

Invertoarele ofera linii de sudura mai precise si mai estetice

Una dintre problemele aparatelor de sudura obisnuite era aceea ca de multe ori, in cazul lucrarilor de finete, punctele de sudura se vedeau inestetic, sau uneori elementele erau gaurite din cauza folosirii electrozilor. Problema aceasta este rezolvata de catre invertoare care, cu ajutorul circuitelor electrice performante reusesc sa rezolve orice situatie in care ai nevoie de sudarea elementelor.

Pretul este diferit in cazul invertoarelor

Una dintre diferentele care guverneaza cele doua produse este si pretul. Pretul invertoarelor este usor mai mare decat cel al transformatoarelor uzuale, insa acest lucru vine ca urmare a performantelor in ceea ce priveste realizarii sudurilor. In continuare insa pentru unii beneficiari transformatoarele vechi asigura nevoia de a suda, mai ales daca volumul de lipire este mic. Pentru cazul santierelor insa, a proiectelor DIY, a lucrarilor ce tin de construirea gardurilor sau chiar in industria de masini invertoarele sunt un must-have al momentului.

Rezistenta - o noua diferenta intre transformator si invertor

O alta diferenta majora consta si in rezistenta, deoarece transformatoarele au intr-adevar o rezistenta superioara invertoarelor tocmai prin prisma materialelor utilizate pentru realizarea produsului. Bobinele vechi infasurate pe placute de metal sunt cu siguranta mai rezistente decat circuitele, iar din acest motiv invertoarele devin oarecum sensibile la socuri mecanice si la alte tipuri de solicitari. Chiar si in ciuda acestui inconvenient, invertoarele sunt preferate pentru modul lor de lucru, superior din punct de vedere transformatoarelor.

Recomandarea specialistilor

Specialistii recomanda ca invertoarele sa inlocuiasca treptat aparatele vechi de sudura, deoarece chiar si in acest domeniu este nevoie de precizie, dar si de estetica, lucru pe care nu il poti realiza pe deplin cu ajutorul transformatoarelor. Aceste dispozitive sunt vechi si nu au acea sclipire de precizie pe care o ofera invertoarele, drept pentru care trecerea ar trebui sa se faca cu usurinta, in ciuda pretului sau a altor lucruri care ne-ar putea determina sa amanam achizitia.

Caracterul intuitiv al invertorului este un alt avantaj al acestuia

Felul in care este utilizat un produs, asa numita experienta a utilizatorului, are in vedere nu doar caracteristicile tehnice ci si pe cele de interactiune cu clientul. Asadar, este important si felul in care te obisnuiesti cu caracteristicile invertorului, mai ales ca acesta este deosebit de intuitiv si de util.

In definitiv, de noi depinde foarte mult felul in care vor arata lucrarile noastre, dar si rezistenta punctelor de sudura sau a liniilor de sudura realizate, iar pentru aceasta ar trebui sa investim in dispozitive calitative, rezistente in timp si capabile sa ne aduca inovatia, astfel incat aceasta sa intalneasca nevoile noastre.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/n1RJ7pXgGTE

Advetorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea