Stiinta & Tehnologie

#sisteme home cinema #boxe portabile # casti wireless #telefoane mobile

Casti wireless: Sfaturi si gugestii de care sa tii cont la achizitie

Casti audio wireless reprezinta alaturi de camere foto, boxe portabile, sisteme home cinema si telefoane mobile, unele din cele mai folosite dispozitive tehnice in era moderna. Descopera 5 sfaturi pentru o achizitie inspirata.

Exista atat de multi factori care influenteaza sunetul pe care il percepem in casti audio. Aceste dispozitive sunt aproape la fel de importante in determinarea calitatii sunetului ca si dispozitivul in care sunt conectate.

Avand in vedere oferta colosala de casti audio wireless, de multe ori iti dai seama ca nu stii ce ar trebui sa alegi pentru a fi incredintat ca te vei putea bucura de o experienta de sunet cat mai placuta. De aceea, consideram ca merita sa analizam putin in detaliu cele mai bune casti wireless si caracteristicile lor audio.

Daca trebuie sa cumperi o pereche noua de casti audio wireless si nu te poti decide prea usor, iata cateva sfaturi care pot face mai multa lumina in jurul acestor gadgeturi mici. Tine cont de urmatoarele 7 puncte si esti mai aproape de o achizitie de succces.

1. Tip casti: Raspunde la intrebarea: "Cum vei folosi castile"?

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te intrebi pentru cei vei folosi castile wireless. Vrei sa le iei cu tine la sala sau cand alergi in aer liber? Intentionezi sa le asezi la loc de cinste in bagaje atunci cand calatoresti in tara sau in strainatate? Sau vrei sa le utilizezi pentru ascultare intensa stereo Hi-Fi.

Este important sa te gandesti la acest lucru atunci cand cumperi o pereche de casti audio pentru ca poti filtra mai usor prin multitudinea de oferte.

2. Stabileste un buget pentru castile wireless

Lucrul acesta este valabil pentru orice achizitie si ramane in continuare esential pentru casti wireless. Ca sa-ti faci o idee, afla ca preturile variaza intre 14 lei si 1480 lei. Acum cred ca intelegi de ce este util sa te gandesti de la bun inceput cat esti dispus sa cheltuiesti pe o pereche noua de casti wireless.

Unele din cele mai ieftine casti audio wireless sunt cele TnB Clip CSSPCLIP la 23 de lei, Casti Stereo I-BOX X1, Bluetooth, cu microfon încorporat la 71 lei, Casti Alergare SBOX Sport EP-338B la 21 lei, Casti Alergare Energy Sistem Sport 1, Bluetooth la 99 lei.

La polul opus se afla modele care promit un sunet mai clar si mai fin. Cateva exemple sunt Casti Bose QC30 QuietControl, casti Bluetooth la 1480 lei, Casti Alergare Wireless BOSE SoundSport Pulse cu design In-the-ear si Behind-the-headla 1113 lei, Casti bluetooth Samsung Gear IconX 2018 (Roz) cu gesturi intuitive pentru control la 1000 lei si Casti Bose Quiet Comfort 35 II (Argintiu) cu microfon încorporat.

Daca esti un pasionat de gadgeturi, o sa fii usor tentat sa scoti mai multi bani din buzunar pentru o pereche noua de casti wireless. Totusi este recomandat sa te informezi si sa faci cateva comparatii de preturi si caracteristici inainte de a te decide asupra unui model mai scump. Uneori sa cheltuiesti o avere pe un set de casti wireless nu este cea mai buna miscare, mai ales daca in final alegi gresit (de exemplu: sa platesti pentru functii si caracteristici pe care nu le vei folosi niciodata sau nu iti sunt utile).

Desigur tehnologia merge pe principiul "primesti ceea ce iti permiti sa platesti". Dar daca ai nevoie doar de o pereche de casti simple pe care sa le folosesti cateodata in metrou sau in masina, cu siguranta poti viza un pret mai mic. Daca vrei un produs care sa exceleze la capitolul fidelitate si calitate audio, atunci pregateste-te sa platesti mai mult. Si intr-adevar exista pe piata casti de alergare de o calitate exceptionala - cum sunt unele modele oferite de Creative, Samsung (Casti alergare Samsung Gear IconX 2018, Bluetooth), Razer (Casti Alergare Razer Hammerhead, Bluetooth, Microfon) etc.

Partea buna este ca aproape indiferent de cerintele pe care le ai, poti gasi variante de buget.

3. Casti audio peste ureche versus pe ureche/ casti onear versus inear

Pentru cei care nu prea au folosit casti audio pana acum, aceasta poate fi o chestiune de confort. Sunt persoane care nu suporta sa aiba casti "in" ureche, iar altele care simt ca variantele "over-ear" devin prea grele si incomode daca sunt purtate o perioada lunga de timp. Daca nu ai avut ocazia sa testezi ambele stiluri pana acum, poti sa ceri ajutorul unui prieten care iti poate imprumuta perechea sa de casti pentru ca tu sa testezi daca te simti confortabil cu designul respectiv.

Din punct de vedere tehnic, diferenta principala intre aceste stiluri de proiectare a castilor wireless se reflecta in calitatea sunetului. Castile ieftine pot fi portabile, dar din cauza modului in care se aseaza in ureche, poti pierde multe sunete joase (bas). Unele modele "in-ureche" sunt concepute pentru a fi mai usor adaptabile si astfel ofera o experienta audio optimizata. Chiar si asa, in general putine astfel de casti wireless pot egala sunetul unor modele mai mari.

Castile wireless "on ear" si "over ear" par relativ similare, dar cele care se aseaza pe ureche au un suport earpad mai mic decat cele care vin peste ureche. Avantajele castilor "pe ureche" tin de greutatea mai mica si portabilitate, in timp ce castile wireless over ear reusesc sa blocheze mai bine zgomotul din exterior si in consecinta ofera o calitate superioara a sunetului.

Castile wireless In-the-ear si Around-the ear:

  • Casti bluetooth alergare Kruger&Matz KMP10BT = 104 lei
  • Casti bluetooth Boompods Sportpods2 SP2BLU = 179 lei
  • Casti fara fir Bluetooth Stereo Samsung EO-BG930CPEGWW Level Active, Blister (Roz) = 217 lei

Casti audio In ear si Behind-the-head:

  • Casti Alergare Plantronics Backbeat Go 3 KT-PL-GO3-Bl = 339 lei
  • Casti bluetooth Alergare SkullCandy S2CDW-J477 Method = 279 lei
  • Casti bluetooth Alergare Sony casti wireless WI-C300B, Wireless, Bluetooth, NFC, Microfon = 193 lei

Castile wireless In ureche/ casti audio inear:

  • Casti Bluetooth alergare Avantree Sacool PRO BTHS-AS8P-WBU, Alb /Albastru) = 130 lei
  • Sapca cu casti Bluetooth Serioux SRXA-BLT-CAP01 = 75 lei

Over ear:

  • Casti over ear Wireless Beats Solo 3 by Dr Dre (Rosu), incarcare prin micro usb = 979 lei

4. Anularea zgomotului de fond/ wireless noise cancelling

Daca vrei o pereche de casti wireless pentru momentele in care mergi cu metroul sau avionul, s-ar putea sa fii interesat de un model capabil sa anuleze cat mai bine zgomotul din exterior (anularea zgomotului). In loc sa intensifici volumul, poti sa blochezi zgomotele exterioare. In prezent aceasta caracteristica poate fi intalnita pe aproape orice model de casti wireless (mai ales pentru variante de stil over-ear).

Castile wireless pasive noise-cancelling sunt putin mai mari pentru a impiedica sunetele nedorite sa ajunga prea violent in timpan. Aceasta este o constructie eficienta, dar se limiteaza la zgomotele joase. In schimb castile active noise-cancelling au capacitatea de a taia unele sunete de frecventa joasa, datorita fenomenului fizic numit "interferenta distructiva".

In acest mod se pot bloca aproape orice zgomote de fundal, dar exista cateva sanse ca abordarea activa sa influenteze anumite parti din melodiile pe care le asculti. Decizia ta pentru casti wireless cu anularea de zgomot ar trebui sa tina cont de gradul de fidelitate audio pe care il vizezi.

  • Casti Stereo Sennheiser HD 4.50 BTNC, Wireless, Bluetooth, Noise Cancelling (casti wireless negre) = 899 lei
  • Casti Stereo Sony WF-1000X, Bluetooth, NFC, Wireless, Noise cancelling ( bluetooth Negru) = 868 lei

5. Casti audio wireless

Daca vrei sa cumperi o pereche de casti noi poti alege unele cu fir (atentie si la lungime cablu) sau wireless. In general cei care isi doresc mai multa flexibilitate si obisnuiesc sa asculte multa muzica in deplasare, tind sa opteze pentru casti fara fir.

Progresele noi pe partea tehnologiei bluetooth au facut posibila obtinerea unei calitati inalte a sunetului pe variantele wireless. De asemenea, tehnologia wireless implica si compresia sunetului, motiv pentru care unele modele vor incerca sa contracareze acest lucru.

6. Cat de important este brandul atunci cand cumperi o pereche noua de casti audio wireless

Pentru unele persoane brandul este foarte important, dar in realitate la anumite niveluri de pret pot sa nu existe diferenta majore. Pe de alta parte, exista cateva nume cu greutate in lumea castilor bluetooth. Bose este unul dintre ele si are numeroase acreditari stiintifice in spate. Desigur acestea sunt si cele mai scumpe casti audio pe care le poti achizitiona in prezent.

Sigur, brandul este un factor major ce influenteaza decizia de cumparare, mai ales pentru cei care doresc sa se bucure la final de o experienta stereo surround cat mai calitativa. Audiofilii de mijloc pot gasi modele de casti wireless foarte interesante si calitative oferite de producatori precum Sony (sony whch500b), Creative, Kruger& Matz, Philips, Samsung, casti JBL (casti audio onear jbl tune). Pe de alta parte, branduri ca Xiaomi, Huawei si Hama sunt deseori apreciate pentru preturile foarte avantajoase si calitatea peste medie.

7. Casti audio wireless: Design

In fine, un ultimul aspect pe care ar trebui sa-l iei in considerare atunci cand cumperi o pereche noua de casti audio wireless tine de stil. Din fericire producatorii s-au intrecut pe ei insisi in proiectarea celor mai atractive, ergonomice, colorate si discrete modele de casti wireless. Paleta de culori este una extrem de larga inclusiv casti wireless roz, verzi, albastru, rosii, portocalii, turcoaz, kaki, galbene etc.

Daca te-ai decis cu privire la cei mai importanti factori si in final ai mai multe optiuni de buget, ofera credit variantei care te atrage cel mai mult si care se potriveste cat mai bine cu stilul tau. Atunci cand castile vor deveni un gadget important din rutina zilnica, designul va conta si el intr-o anumita masura. Deci opteaza pentru o culoare si un design care sa te binedispuna, sa se potriveasca personalitatii tale si chiar stilului tau vestimentar.

  • Castile wireless pentru alergare Sony XB70BT EXTRA BASS, Bluetooth, albastru = 331 lei

8. Casti sport rezistente la apa

In prezent cam toate castile wireless disponibile pe piata sunt waterproof, dar trebuie sa te asiguri ca verifici aceasta caracteristica inainte de a plasa o comanda online. Asa am descoperit de exemplu ca aceste Casti alergare Mpow Bullfight MBH31B, Bluetooth nu sunt rezistente la apa.

Atributul acesta este important in conditiile in care cu siguranta vrei sa-ti pastrezi castile pe/ in ureche chiar si atunci cand te-a prins ploaia pe drum sau cand ai tendinta de a transpira in timpul antrenamentelor lungi si istovitoare. De aceea, rezistenta la apa ar trebui sa se regaseasca pe lista factorilor de avut in vedere atunci cand cumperi un set nou de casti wireless.

Top 3 casti audio wireless pentru alergare - pret crescator

1. Casca bluetooth Alergare Boompods Sportpods2 SP2BLU, Bluetooth (Negru/Albastru) = 179 lei

Au design In-the-ear si Around-the ear (pentru confort sporit si pentru a le impiedica sa cada accidental), sunt waterproof si sweat resistantl; permit control tactil si bluetooth. Daca esti o persoana activa, iti place sa asculti muzica in timp ce alergi in aer liber sau in timpul antrenamentelor la sala de sport, aceste casti audio pot fi exact ceea ce ai nevoie. In afara de faptul ca poti audia muzica ta preferata, relaxandu-te in timp ce faci sport, ai si posibilitatea de a raspunde apelurilor fara sa tii telefonul in mana. Gratie conexiunii Bluetooth tot ce trebuie sa faci pentru a regla volumul este sa atingi butoanele de pe casca. Foloseste aceeasi miscare pentru a schimba melodiile sau pentru a raspunde apelurilor; totul fara necesitatea de a atinge smartphone-ul.

Din punct de vedere tehnic, castile wireless Boompods Sportpods2 SP2BLU ofera o calitate spectaculoasa a sunetului, iar bateria tine chiar si 8 ore.

2. Casti Beats Powerbeats3 (Verde) = 787 lei - vezi detalii evoMAG

Aceste casti bluetooth cu design in the ear si around the ear au microfon si posibilitate de control remote, pe fir. Le recomanda durata de viata a bateriei care poate rezista pana la 12 ore, ceea ce inseamna ca sunt ideale inclusiv pentru antrenamente prelungite.

Pentru maxim de confort si stabilitate, sunt prevazute cu un sistem de prindere foarte precis. Incarcate Fast Fuel (adica 5 minute), pot reda muzica ta prefera vreme de 60 de minute. In acest timp poti sa preiei apeluri prin RemoteTalk si iti poti continua antrenamentul. Sunt waterproof (rezista inclusiv la transpiratie), au un design ergonomic si o contructie fiabila pentru a rezista in conditii meteo nefavorabile si alergare intensa.

3. Casti audio Wireless BOSE SoundSport Pulse (Negru/Rosu) - 1113 lei

Dupa cum subliniam mai sus, Bose este unul din cei mai buni producatori de casti wireless si daca nu vrei sa faci vreun compromis, aceasta este varianta pe care poti merge cu incredere.

Chiar daca au un pret piperat, acesta casti wireless au cateva caracteristici de varf: au integrat un senzor de puls Perform Tek care te sustine in monitorizarea activitatii cu maxim de precizie si terminatii din silicon StayHear+ pentru confort optim si stabilitate.

Conexiunea wireless este una rapida, conectarea cu device-ul Bluetooth intuitiva prin intermediul comenzilor vocale, iar bateria Li-Ion rezista pana la 5 ore. Microfonul inline te ajuta sa preiei si sa finalizezi un apel, sa reglezi volumul, sa pornesti si sa opresti muzica fara sa-ti atingi telefonul. De asemenea ai la dispozitie aplicatia Bose Connect care masoara pulsul in timp real si care poate fi personalizata. Si asta nu e tot, pentru ca tehnologia Pulse poate functiona alaturi de alte aplicatii fitnes cum ar fi Runkeeper si Runtastic.

Castile de alergare Wireless BOSE SoundSport Pulse sunt realizate dintr-un material hidrofobil rezistent impotriva transpiratiei si umezelii, inclusiv in timpul rundelor de antrenament intens. Forma durabila si inedita care creaza un sigiliu sensibil pentru ureche, rezistenta la apa si transpiratie, capacitatile audio de top fac ca aceste casti sa fie o alegere extrem de inspirata pentru cei mai exigenti audiofili.

Pentru mai multe informatii si oferte electrocasnice mari, Casti audio cu banda XX.Y BH 530, casti audiotechnica, casti bangolufsen, ochelari vr, camera video, telefoane samsung galaxy, aparate foto, electronice si electrocasnice vizitati evoMAG.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea