Stiinta & Tehnologie

#rca #casco #tarife

CASCO sau RCA? Am de ales? Verifica tarifele cu calculator RCA ieftin si calculator CASCO online

Tocmai ce ti-ai cumparat o masina? Felicitari! De acum lucrurile incep sa se complice! De ce? Fiindca desi a detine un autoturism este mai mult decat o nevoie, a avea permis si a conduce o masina implica automat o serie de costuri de intretinere, pe langa cele de achizitie. Astazi este greu sa nu ai o masina, fiindca ai ajuns sa fii dependent de confortul pe care aceasta il ofera.

Vizitele la RAR, achizitionarea politei RCA si dupa caz, cumpararea unui CASCO sunt cativa din pasii pe care trebuie sa ii urmezi imediat ce ti-ai achizitionat un nou bolid. Poate parea simplu, insa birocratia este cea care ii da inapoi pe cei mai multi entuziasti. Din fericire, atat pentru RCA, cat si pentru CASCO exista doua instrumente-minune: calculator rca ieftin si calculator casco online cu ajutorul carora poti verifica ofertele pentru tine si masina ta in asa maniera incat sa nu mai fii nevoit sa te plimbi pe drumuri in cautarea celei mai bune oferte.

Citeste in continuare si afla principalele diferente intre RCA si CASCO, cum verifici preturile cu ajutorul unui calculator RCA ieftin pentru polita de asigurare auto obligatorie si cum gasesti cel mai rentabil CASCO cu ajutorul unui calculator CASCO online.

Diferenta dintre RCA si CASCO si de ce nu alegi intre cele doua

Daca esti sofer de ceva timp, mai mult ca sigur stii ca asigurarea auto obligatorie, cunoscuta si sub denumirea de polita RCA este un contract de asigurare impus de lege fara de care masina ta nu poate circula pe drumurile publice si, totodata, ca acopera doar daunele produse partilor implicate intr-un accident, deci tertilor.

In schimb, un CASCO reprezinta o asigurare facultativa, deci pentru care nu vei primi amenda in cazul in care nu o ai, dar care acopera daunele suferite de propria masina intr-un accident. Deci,  daca RCA-ul acopera daunele care sunt produse celuilalt bolid cu care te-ai ciocnit in trafic, asigurarea CASCO se incheie pentru propria masina si o despagubeste in caz de accident rutier, vandalism ori dezastre naturale.

Este adevarat ca polita RCA nu acopera la fel de multe daune precum un CASCO, insa lipsa acesteia atrage dupa sine cateva sanctiuni destul de serioase precum: retragerea placutelor de inmatriculare, retinerea certificatului de inmatriculare al autovehiculului si amenzi cu sume cuprinse intre 1000 si 2000 lei.

Cat te costa polita RCA pentru masina ta? Afla instant cu ajutorul unui calculator RCA ieftin

Poate ca cel mai obositor din tot procesul de achizitie RCA este sa cauti oferta cea mai avantajoasa. Pentru ca, da! Preturile difera si trebuie sa fii foarte atent sa gasesti oferta potrivita pentru buzunarul tau! Ce noroc ca in era vitezei nu mai este nevoie sa pierzi timpul pe drumuri in incercarea de a gasi cel mai ieftin RCA!

Costurile unei polite de asigurare RCA difera in functie de mai multe aspecte. Pentru aflarea ofertelor de pret, tot mai multi soferi prefera varianta simplificata prin care afla simplu si rapid tarifele RCA-ului. Si tu poti verifica costurile unui RCA pentru autoturismul tau, introducand datele tale de identificare (ca sofer) si pe ale masinii tale intr-un calculator RCA ieftin disponibil online.

O conexiune la internet este suficienta atunci cand ai la dispozitie un calculator RCA ieftin care face toata treaba pentru tine! Practic, esti doar la un click distanta de multiplele oferte de RCA pentru tine si masina ta. Tot ce trebuie sa faci este sa dai o cautare pe acest calculator RCA ieftin si vei avea la dispozitie o intreaga lista de posibilitati care nu doar ca iti usureaza munca, dar iti ofera si raspunsul dorit!

Tot ce trebuie tu sa faci este sa introduci datele tale si ale masinii corect pe platforma acestui calculator RCA ieftin, iar el va face toata treaba in locul tau in doar un minut. Vei obtine cea mai buna oferta doar daca introduci datele cat mai aproape de adevar si pe baza acestora vei primi lista cu toate posibilitatile pe care le ai si din care sa o alegi pe cea mai avantajoasa.

Iata ce acopera o polita de asigurare RCA:

  • vatamarile corporale sau decesul tertilor implicati in accident
  • pagubele materiale 
  • pagubele ce reprezinta o consecinta a lipsei de folosinta a vehiculului avariat
  • cheltuielile de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata
  • Obtine un CASCO ieftin cu ajutorul unui calculator CASCO online!

Astazi, pretul unui CASCO ajunge sa fie similar cu cel al unui RCA, insa polita de asigurare facultativa creste odata cu riscurile acoperite, vechimea autovehiculului, dar si in functie de varsta soferului, frecventa utilizarii, locul in care se circula frecvent si tipul masinii. Poti afla cu usurinta cat vei plati pentru polita CASCO cu ajutorul unui calculator CASCO online care iti va pune la dispozitie toate ofertele de pret din care sa o alegi pe cea care iti surade cel mai tare.

Aceeasi situatie ca in cazul RCA-ului, este necesar sa introduci datele tale si ale masinii corect in campurile platformei oferite de calculator CASCO online pentru a putea primi oferte relevante de pret care sa te scuteasca de drumuri inutile pana la diversi reprezentanti.

Iata ce acopera o asigurare CASCO:

  • avarii: derapari, ciocniri, zgarieturi, rasturnari, caderi in prapastie, caderea unor corpuri straine pe autovehicul sau caderea masinii in apa
  • acte de vandalism sau alte actiuni rauvoite ale tertelor persoane
  • dezastre naturale: avalanse, grindina, cutremure, alunecari de teren
  • furt – partial sau total ori tentativa de furt

Un calculator CASCO online si un calculator RCA ieftin te pot ajuta mai mult decat crezi. Verifici simplu si rapid care sunt ofertele de pret in care masina ta se incadreaza si alegi in functie de pretul cel mai bun pentru bugetul tau.

Nu uita! O asigurare CASCO nu inseamna ca nu mai ai nevoie si de o asigurare RCA. Asa cum mentionam anterior, asigurarea RCA este obligatorie, iar lipsa ei este grav sanctionata. Asa ca, alege sa stai fara griji si achizitioneaza-le pe amandoua la preturi avantajoase pentru tine!

Sursa foto: Freepik

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea