Stiinta & Tehnologie

#ministrul transporturilor #romania #adoptare #carta europeana a sigurantei traficului

Carta Europeana a sigurantei rutiere va fi semnata de Ministrul Transporturilor

Carta Europeana a Sigurantei Rutiere include toate cele 27 de state membre UE si are drept obiectiv reducerea cu 50 la suta a numarului de accidente rutiere pe drumurile europene pana in anul 2010. Documentul se adreseaza direct companiilor, autoritatilor publice si societatii civile. Peste 1.100 de entitati din intreaga Europa au semnat deja acest act si au promis solutii concrete la problemele de siguranta rutiera.

Datele culese la nivel european pe care se bazeaza Carta sunt mai mult decat convingatoare in privinta necesitatii luarii de masuri rapide pentru diminuarea numarului de accidente rutiere. Astfel, pentru anul 2007, tinerii intre 18 si 20 de ani sunt implicati in 20 la suta din totalul accidentelor inregistrate , in timp ce, pe de alta parte, in circa o treime din accidentele rutiere sunt implicate persoane care calatoresc in scop profesional. Numarul accidentelor rutiere inregistrate anul trecut s-a ridicat la 1.300.000, statisticile victimelor umane fiind alarmante: 42.500 de morti si 1.600.000 de raniti.

Cititi continuarea pe Antena3


Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea