Stiinta & Tehnologie

#carlig #candybar #telefon mobil

"Carligul", accesoriul pentru telefoanele candybar

Un nou accesoriu denumit "carlig", destinat telefoanelor mobile din categoria " candybar ", ar putea sa intre in utilitate .

Conceptul a fost realizat de un designer brazilian pe nume Fabio Dabori.

Utilitate

Desi nu pare o inventie speciala , sistemul aplicat de designer ar putea ajuta producatorii de telefoane mobile sa realizeze un nou gen de terminale candybar. Carligul este o bara de metal sau plastic care se plieaza sau gliseaza dintre doua canale aflate pe tastatura telefonului.

Acesta sistem ar putea fi de ajutor in doua feluri: primul sa devina un mod de blocare /decloare a tastaturii, glisarea carligului sau pliarea lui in loc de apasare a doua taste consecutiv sau asezarea microfonului de telefon pe acest accesoriu. In acest fel, producatorii de telefoane mobile ar putea realiza modele mult mai subtiri si compacte. Probleme

Desi o idee buna, carligul nu ar fi lipsit de riscuri. Dimensiunile lui sau materialul din care este facut ar putea face ca accesoriul sa se rupa la un moment dat din neatentia utilizatorului.

Totusi, ideea pare una mai mult decat fiabila si s-ar putea ca la un moment dat sa o vedem implementata in propriile telefoane mobile. Pentru moment carligul lui Fabio Dabori ramane in stadiul de concept.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea