Stiinta & Tehnologie

#hibrid #benzina #masina electrica

Care sunt beneficiile masinilor pe benzina?

Cu toate discutiile despre incalzirea globala si sursele de energie alternativa, oamenii par a se afla constant in cautarea unor noi modalitati de a imbunatati vehiculele care circula pe altceva decat benzina.

Cu toate acestea, exista o serie de beneficii si avantaje pe care autovehiculele actionate pe benzina le au in fata celortalte masini dotate cu baterii sau alte surse de energie. Pana cand sursele de energie alternativa vor ajunge sa se compare cu ceea ce exista in ziua de astazi pe piata, autovehiculele pe carburanti raman in continuare stapanele soselelor.

Putere

Una dintre cele mai mari probleme intalnite de oamenii care conduc masini hibrid, potrivit site-ului carseek.com, este ca aceste autovehicule nu au aceasi putere de care beneficieaza un motor pe benzina .

Vehiculele hibrid accelereaza mai greu, si in timp ce pot atinge cu usurinta viteza maxima legala, nu acelasi lucru il putem spune si despre atingerea vitezei maxime a unui automobil pe benzina. In plus, atunci cand acceleratia este la maxim, apare o intarziere pe care la motoarele normale nu o intalnim.

Infrastructura

Unul dintre marile avantaje de care dispune un automobil pe carburanti este infrastructura. Cererile uriase de benzina si motorina forteaza echipele de foraj sa localizeze petrolul, rafinariile sa-l transforme in combustibil, camioanele sa-l livreze si statiile de alimantare, care sunt din ce in ce mai multe, sa-l vanda.

Acest demers constant reprezinta faptul ca oamenii care conduc masini pe benzina nu sunt nevoiti sa se uite foarte departe dupa combustibilul de care au nevoie. In schimb, cei care conduc autovehicule alimentate cu energie alternativa nu beneficiaza de acest confort.

De retinut faptul ca un vehicul consumator de enerige alternativa nu atinge, cel putin in momentul de fata, kilometrii parcursi de o masina pe benzina. Autonomia unei masini electrice este de aproximativ 160 km, in timp ce cu majoritatea masinilor pe benzina poti parcurge lejer 800 km.

Pretul

Comparativ vorbind, masinile pe benzina sunt pe departe cea mai ieftina optiune de pe piata. Automobilele pe benzina costa cu mii de euro mai putin decat modelele hibrid si cu mult mai putin decat vehiculele pe gaze naturale sau celule de combustibil.

Pietele sunt pline de masini pe benzina, iar multi oameni prefera mai de graba sa cumpere o masina la un pret mai mic (mai ales daca piesele respectivei masini sunt usor de procurat in caz de reparatii) decat sa cumpere o masina la un pret mult mai mare, de unde cu siguranta vor fi nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunare in cazul in care masina are nevoie de reparatii.

Sursa foto : gearlog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea