Stiinta & Tehnologie

# inlocuire cartus imprimanta #cartus imprimanta

Cand si cum trebuie sa inlocuiesti cartusul imprimantei

Ai o imprimanta si nu ai schimbat niciodata cartusul? Atunci cu siguranta te-ai intebat cel putin o data cum stii cand sa schimbi cartusul imprimantei, astfel incat sa nu ramai fara intr-un moment esential.

Cum poti afla cand trebuie sa schimbi cartusul

Indiferent ca detii o imprimanta cu tus sau una laser, in momentul in care se goleste cartusul, acesta trebuie schimbat. Schimbarea cartusului dureaza doar un minut, important este sa ai deja unul achizitionat si sa se potriveasca tipului de imprimanta pe care o ai.

Pentru a sti cand este momentul sa schimbi cartus imprimanta este important ca din cand in cand sa-i faci o verificare. Prin urmare verifica periodic cartusele imprimantei, in special in momentul in care ai una color, deoarece unele culori se consuma mai repede decat altele.

In momentul in care cartusul este pe terminate, unele culori pot iesi mai sterse. Acelasi lucru se intampla si in cazul in care ai o imprimanta alb-negru. Asadar, pentru a verifica tusul unei imprimante trebuie sa urmezi urmatori pasi:

  • Acceseaza panoul de setari al calculatorului.
  • Deschide folderul Printers & Scanners si identifica imprimanta care este conectata la calculator
  • Selectati imprimanta si da click dreapta pe icon-ul care o reprezinta.

In functie de modelul de printer pe care il ai, ar trebui sa existe optiunea de a verifica nivelul de cerneala din cartus/cartuse. In cazul imprimantelor color, terbuie sa-ti indice nivelul de cartus pentru fiecare culoare in parte.

Cum poti instala noul cartus al imprimantei

Schimbarea cartusului imprimantei este un procedeu foarte simplu. Trebuie sa introduci in imprimanta noul cartus, dupa modelul celui vechi. Ai grija insa ca in momentul schimbarii cartusului sa-l fixezi pe cel nou foarte bine in sistemul de prindere. Imprimantele sunt prevazute cu un sistem rezistent de prindere a cartuselor, astfel ca atunci cand acestea sunt fixate corect, se va auzi un click.

Verifica noul cartus

Dupa ce ai terminat de instalat noul cartus este important sa-i faci o proba, pentru a te asigura ca functioneaza corect.

Pentru a face aceasta verificare trebuie sa urmezi aceeasi pasi efectuati pentru a verifica nivelul de cerneala din imprimanta. Noul cartus instalat ar trebui sa fie afisat ca fiind plin si functional. Pentru mai multa siguranta poti printa o pagina de proba.

De unde poti cumpara cartuse de calitate pentru imprimanta

Pe toner-shop.ro poti gasi cu usurinta produse pentru orice model de imprimanta, indiferent ca este inkjet sau laser. Toner-Shop.ro este un site prietenos cu clientii si usor de utilizat. Aici gasesti produse originale la preturi imbatabile, precum si cartuse compatibile, care sunt mult mai ieftine decat cele originale. In plus, alegand produse desigilate, care sunt noi si nefolosite, beneficiezi de pret redus, astfel incat poti face cu usurinta economie in momentul achizitionarii unui cartus original.

Livrare rapida si gratuita cu toner-shop.ro

Pe toner-shop.ro gasesti atat produse originale cat si produse compatibile pentru imprimanta ta, la preturi avantajoase. In plus, beneficiezi de livrare gratuita in Bucuresti, indiferent de numarul de produse comandate. In schimb, in tara, livrarea este gratuita daca se trece de numarul de trei produse comandate.

In plus, procesarea comenzii si livrarea produselor se face intr-un timp foarte scurt de la depunerea comenzii, astfel incat in maxim 48 de ore poti avea produsul sau produsele comandat acasa, daca locuiesti in Bucuresti.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea