Stiinta & Tehnologie

#coreea #blackberry bold #smartphone #qwerty #lansare #ordonanta wipi #wireless internet platform interoperability

BlackBerry Bold se lanseaza in Coreea

Unul din cele mai de succes terminale BlackBerry, modelul Bold, se va lansa in curand in Coreea.

Piata coreeana este cunoscuta pentru reticenta de a accepta alte marci decat  pe cele locale ca Samsung sau LG.

Specificatii tehnice Bold

Terminalul BlackBerry Bold masoara 4,5 x 2,6 x 0,5 inch si cantareste 133 de grame. Functioneaza in retea quad-band (GSM 850/900/1800/1900) si are suport de conectivitate HSDPA. Nu ii lipsesc nici Wi-Fi-ul, Bluetooth-ul 2.0 cu A2DP si GPS-ul incorporat. Modelul are procesor Intel PXA270 de 624 MHz, memorie flash de 128 MB si memorie interna de 1 GB, plus suplimentul dat de card microSD si SDHC pentru upgrade de pana la 16 GB. Bold suporta SMS-uri, e-mail-uri si poate vizualiza, scrie si edita documente cu suita Go si Dataviz Documents.

Bold dispune de tastatura completa QWERTY, camera foto de doar 2 MP, fara flash, dar cu autofocus si player-ul muzical care suporta formate audio si video MP3, WMA, AAC, DivX4 si WMV3.

Alte detalii

Research in Motion este printre putinele companii care isi incearca norocul pe aceasta piata dupa ce ordonanta WIPI a fost ridicata in aceasta tara. In luna aprilie 2009, Coreea a incetat aplicarea ordonantei wireless internet platform interoperability, principala problema de care se lovea orice dezvoltator de telefoane mobile din afara granitelor tarii.

In prezent, BlackBerry Bold poate fi cumparat din magazinele orange si nu numai cu un pret care viariaza intre 1.200 si 1.600 RON. La Orange pretul modelului este stabilit in functie de abonamentul pe care utilizatorul il face la achizitionarea telefonului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea