Stiinta & Tehnologie

Batmobilul Spada Codatronca TS

Codatronca, ar putea fi, in viitor, numele unui fabricant exclusivist de automobile , din Italia, care ar rivaliza cu marcile deja consacrate, precum Lamborghini. Spada Vetture Sport se afla in fata unei mari provocari , pe care multi o considera imposibila, anunta Worldcarfans.com.

Codatronca TS (Turismo Sportivo) este primul exemplu al acestor ambitii ale companiei. In viitor, probabil chiar pana la sfarsitul acestui an, este posibil sa vedem un nou autoturism sub aceeasi titulatura, cu acelasi design unic, si performante pe masura.

Mai multe imagini cu Spada Codatronca TS

Intre timp putem sa admiram actuala vedeta a fabricantului italian de automobile supersport . Masina cantareste doar 1,36 tone, potrivindu-se astfel filosofiei companiei privind greutatea cat mai redusa, aerodinamica dar si placerea pe care o ofera la volan fiecare dintre modelele care iese de pe poarta constructorului italian.

In ceea ce priveste aerodinamica, se poate observa din fotografii un design asemanator cu cel al Batmobilului, care permite inaintarea fara a intampina o rezistenta semnificativa din partea aerului. Motorul de sapte litri, cu opt cilindri ofera o putere ametitoare, de 630 de cai, la 6500 de rotatii pe minut.

Tractiunea automobilului pe partea din spate, cutia de viteze cu sase trepte si motorul foarte puternic reusesc sa propulseze bolidul la viteza de 100 de kilometri la ora, in numai 3,4 secunde. Conform oficialilor de la Spada, masina poate atinge viteza maxima de 340 de kilometri la ora.

Italienii au declarat insa ca nu viteza este punctul forte al masinii ci manevrabilitatea ei, placerea pe care o ofera la condus. Sasiul automobilului este din aluminiu si are inclus un roll cage, pentru protectia in cazul rasturnarii. Caroseria este din fibra de sticla iar sistemul de suspensie poate fi reglat in functie de preferinta fiecaruia.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea