Stiinta & Tehnologie

#citroen #peugeot #sanyo

Baterii Sanyo pentru Peugeot Citroen

Japonezii de la Sanyo Electric vor livra acumulatori nichel-metal hibrid (Ni-MH) pentru masinile electrice ale PSA Peugeot Citroen .

psa peugeot citroen (alianta dintre Peugeot Citroen) va folosi acumulatorii pentru modele electrice care urmeaza sa fie fabricate.

Masini hibride

Autovehicolul hibrid care va incorpora noii acumulatori Sanyo este modelul Peugeot 3008 Citroen DS5 Hybrid4 care va intra in productia in anul 2011. Este posibil ca pe parcurs si alte modele ale PSA Peugeot Citroen sa dispuna de aceeleasi baterii.

Cei de la Sanyo produc deja acumulatori Ni-MH pentru modelele HEV (hybrid electric vehicles) ale celor de la Ford si Honda. Aceeasi companie japoneza ajuta si grupul Volkswagen la dezvoltatea unei noi generatii de acumulatori Ni-MH.

Detalii putine

Din pacate, reprezentantii Sanyo nu au declarat care este valoarea contractului recent incheiat, dar se pare ca japonezii s-au angajat sa livreze in jur de 10.000 de unitati/an catre PSA Peugeot Citroen.

"Intelegerea a fost facuta datorita atentiei tot mai mari pe care publicul si producatorii auto o dau ocrotirii mediului. Masinile electrice vor fi tot mai cautate in anii urmatori"
, a declarat unul din reprezentatii companiei Sanyo.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea