Stiinta & Tehnologie

#china #baic #saab

BAIC va scoate in 2012 modele construite pe platformele Saab

Chinezii de la vor implementa foarte repede recent-achizitionatele platforme si 9-3, urmand sa isi improspateze gama cu modele de calitate europeana.

Dupa ce BAIC , al cincelea constructor auto din China la capitolul volum de productie, a anuntat cumpararea drepturile de proprietate intelectuala si utilajele pentru producerea actualelor generatii Saab 9-5 si 9-3, chinezii planuiesc sa inceapa productia propriilor modele bazate pe cele suedeze in 2011.

"Vom incepe sa integram noile modele imediat", a declarat Gu Lei, presedintele centrului tehnologic BAIC. Acesta a fost completat de Wang Dazong, presedintele producatorului chinez: "Trebuie sa avem propriile noastre modele si trebuie sa ne crestem competentele. Trebuie sa devenim o companie globala".

Afacerea Saab-BAIC dupa ce divizia Hummer a GM a fost cumparata de chinezii de la Sichuan Tengzhong si in contextul in care Volvo, care parte din Grupul , este curtat intens de SAIC. Primele doua tranzactii fac parte din planul de restructurare a gigantului american GM, dupa scurta perioada de faliment din aceasta vara. Wang nu a dezvaluit valoarea tranzactiei, dar cotidianul suedez Dagens Industri vehiculeaza suma de 197 de milioane de dolari, citand o sursa care a fost implicata in proces.

China a surclasat Statele Unite, devenind anul acesta cea mai mare piata auto din lume. Partenerii companiei in China includ si Hyundai, majoritatea vanzarilor lor fiind destinate pietei interne. Wang a declarat ca exporturile BAIC sunt inca mici, aproximativ 50 000 de unitati pe an, si ca e prea devreme sa se pronunte daca vehiculele produse cu tehnologie Saab pot fi exportate.

Majoritatea producatorilor de automobile din China fie revand masini ale marcilor straine, colaborand cu branduri ca Volkswagen sau Toyota, fie produc propriile lor modele ieftine, cu preturi de pornire de la 30 000 de yuani (circa 3600 de euro). Guvernul chinez vrea ca jumatate din automobilele vandute in tara pana in 2015 sa fie proiectate in China.

Cititi mai multe pe Automarket.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea