Stiinta & Tehnologie

Audi 1 super-mini soseste in 2010

Deja se stie sigur ca BMW lucreaza la o noua masina de oras care sa concureze cu Smart si cu viitorul Volkswagen Up ! (sau Lupo ), dar iata ca Audi confirma ca se va altura “gastii” mini.

Modelul hatchback compact A1 este solutia producatorului cu patru cercuri intersectate pe grila fata. Super-mini-ul este programat sa apara pe piata la sfarsitul anului 2010 si va oferi atat un coupe cat si cabrio.

Spre deosebire de colegii de breasla fancezi si italieni, specialisti in construirea hatch-urilor compacte, producatorii auto germani sunt cunoscuti drept constructori de masini sportive si luxoase. De aceea se pare ca germanii vor intampina ceva greutati in a face fata noilor cerinte de pe piata auto valabile incepand cu anul 2012 . Pentru a reduce media emisiilor de CO2 din intreaga lor flota, conform noilor reguli, producatorii precum BMW sau Audi se concentreaza in present asupra cresterii numarului de vehicule compacte cu valori scazute ale noxelor emise.

Aceasta noua schita a conceptului A1 Metroproject ne ofera o noua imagine a ceea ce ne putem astepta sa vedem in viitor. Mentionam totusi ca unele elemente precum jentile din aluminiu de 18 inci sau blocurile optice LED nu prea au sanse sa ajunga la modelul pentru productie.

Juniorul Audi va avea sub capota motoare TSI si TDI cu o capacitate redusa, intre 1.4 si 2.0 litri, propulsor hybrid fiind si el o optiune reala.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea