Stiinta & Tehnologie

Atlas Kinetic, telefon "verde"

Se pare ca problema mediului inconjurator preocupa tot mai multe persoane. Una dintre aceste persoane este si designer-ul Ricardo Baiao.

"Tatal" Natura

Ricardo Baiao a fost cel care a pus bazele telefonului Atlas Kinetic. Recunosc, are un nume ciudat , iar felul in care arata e si mai ciudat. Parca scos din filemele anilor '80, telefonul are totusi o trasatura aparte: nu are nevoie de baterie.

Creatorul nu este la prima lui tentativa in domeniul tehnologiei "verzi", el mai inventand si constuind Peugeot Dauphin, un autovehicul care poate sa parcurga in jur de 300 km cu doar sase ore in incarcat la priza. Baiao este creatorul lui Sunflower, o statie pentru birou care alimenteaza aparatele electice prin intermediul energiei solare.

Kinetica - Cheia succesului

Ne intoarcem la Atlas Kinetic, telefonul "minune" fara baterie. Intrebarea ramane: cum funtioneaza? Se pare ca prin "miscare". Adica o zguduitura zdravana ii incarca "bateria". Ricardo Baiao spune: "Secretul sta in aluminiu si sticla. Puterea vine de la energia kinetica similara cu cea pe care o regasim in ceasurile care folosesc greutati pentru a alimenta rotirea acelor de ceasornic."

Din pacate, un asemenea telefon nu va sti 3G, HSDPA, nu poate sa faca fotografii cu o camera de 5 megapixeli sau sa aiba integrat un MP3-player bun. Dar pentru folosirea normala, adica simple convorbiri telefonice , este foarte functional.

Nu tocmai folositor

Si daca o luam asa, descoperim o alta problema. Daca telefonul este asezat intr-un loc, bateria va muri. In acest caz, apelurile pe care le astepti nu vor mai veni. Nu cred ca este atat de comod sa agiti telefonul la fiecare 10 - 15 minute asemenea unor maracas, mai ales cand esti la birou. Asteptam o inventie ceva mai realista.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea