Stiinta & Tehnologie

# meteorit pamant #meteorit #cosmos

Atentie! Un meteorit va cadea azi pe pamant

Un meteorit care a aterizat pe planeta noastra in urma cu aproximativ 4.000 de ani va cadea din nou pe Pamant astazi, scrie ziarul spaniol "El Pais", care citeaza informatii de pe blogul Agentiei Spatiale Europene.

Fragmentul de roca a fost gasit in Argentina, in Campo del Cielo, si a fost retrimis in Cosmos in luna iulie, la bordul unei nave de aprovizionare a Statiei Spatiale Internationale (ISS), in cadrul unui experiment.
 

Foto:blogs.esa.int

Astazi, 27 februarie, el va reveni pe Terra, dupa ce vehiculul cu care se intoarce de pe ISS se va dezintegra in spatiu, scrie Agerpres. Specialistii nu stiu cu exactitate unde va ateriza meteoritul, astfel ca nu ii pot urmari traiectoria.

Meteoritul, de mici dimensiuni, este posibil sa provina dintr-o ploaie de meteoriti, ca parte a unei roci de peste 100 de tone. Aceasta s-a sfaramat la intratrea in atmosfera terestra si la ciocnirea cu solul.

Foto: davidreneke.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea