Stiinta & Tehnologie

#atac hackeri #atac informatic # atac yahoo #cum iti protejezi calculatorul

Ai cont pe Yahoo? Vezi daca esti victima hackerilor

Site-ul Yahoo! a fost infectat cu un virus de tip malware, iar tarile cele mai afectate de acest atac fara precedent sunt Romania, Marea Britanie si Franta.

Potrivit unei firme olandeze ce activeaza in domeniul securitatii pe internet, zeci de mii de utilizatori ai Yahoo! au fost infectati pe ora. "Avand in vedere rata de infectare de 9%, ar putea avea loc 27.000 de infectii pe ora. In baza aceluiasi esantion, tarile cele mai afectate sunt Romania, Marea Britanie si Franţa", au declarat reprezentantii Fox-IT, care au precizat, de asemenea, ca, pentru moment, "nu este clar de ce aceste tari sunt cele mai afectate".

Firma Fox-IT a a afirmat totodata ca serverele Yahoo! introduc un "kit" care exploteaza vulnerabilitati ale programului Java si instaleaza fisiere de tip malware.

"Clientii care viziteaza yahoo.com au primit publicitate din partea ads.yahoo.com, iar unele dintre reclame sunt fisiere de tip malware." Cei de la Fox-IT au precizat ca nu se stie cine este se afla in spatele acestui atac, insa au declarat ca a fost "motivat financiar".

Yahoo! a anuntat recent ca pericolul a fost indepartat si ca se monitorizeaza situatia. "Am identificat recent un anunţ publicitar conceput sa raspandeasca (fisiere de tip) malware unora dintre utilizatorii nostri. L-am indepartat imediat si vom continua sa monitorizam si sa blocam orice anunt publicitar utilizat in acest scop", au declarat reprezentantii Yahoo!. 

Sursa foto: gazetanord-vest.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea