Stiinta & Tehnologie

#amplificatoare #amplificatoare audio

Aspecte importante privind achizitionarea unor amplificatoare audio de calitate

Tehnologia evolueaza extrem de repede si a avea un sistem audio bun nu mai este suficient pentru a antrena petrecerile cu foarte multi invitati sau pur si simplu pentru a crea o atmosfera placuta acasa.

Celor care organizeaza evenimente le este recomandat sa achizitioneze un amplificator performant, cu ajutorul caruia sa poata oferi invitatilor petreceri de calitate din punct de vedere muzical.

intrucat pe piata exista foarte multe modele disponibile, alegerea poate fi dificila pentru cei nu foarte priceputi. Prin urmare, trebuie sa se studieze principalele caracteristici care permit luarea celei mai bune decizii.

Tipuri de amplificatoare audio

Pentru inceput, este bine de stiut faptul ca exista mai multe tipuri de amplificatoare audio:

  • amplificatoarele cu tuburi: sunt ideale pentru studiourile muzicale, dar si pentru sunete specifice. Este vorba despre primele modele brevetate, motiv pentru care functioneaza pe baza de lampi si au dimensiuni destul de mari, fiind dificil de manuit. Specialistii in domeniu considera ca amplificatoarele cu tuburi ar trebui folosite indeosebi pentru compozitiile muzicale care au in centrul atentiei o chitara electrica sau o chitara bass;

  • amplificatoarele pe baza de tranzistori: sunt perfecte pentru a fi folosite impreuna cu sistemele audio casnice, intrucat sunt relativ mici si usoare. Acestea sunt si usor de reparat, atunci cand este nevoie, iar sunetele emise sunt curate si lipsite de distorsiuni. Important de mentionat este si faptul ca amplificatoarele pe baza de tranzistori nu consuma foarte mult curent electric;

  • amplificatoarele hibrid: sunt recomandate pentru a fi utilizate acasa. Contin atat tuburi, cat si tranzistori, imbinand avantajele primelor doua categorii. Amplificatoarele hibrid pot fi conectate atat la sistemele audio, cat si la castile care au impedanta joasa ori inalta, motiv pentru care riscul producerii unui scurtcircuit este foarte scazut.

Clasa in care sunt incadrate amplificatoarele audio

Pe piata de profil exista 5 clase principale in care se pot incadra amplificatoarele audio: clasa A, clasa D, clasa AB, clasa GH si clasa T. Clasificarea se realizeaza in functie de puterea acumulatorului, dar si in functie de cantitatea de distorsiuni sonore emise:

  • clasa A: include modelele analogice cu un randament de doar 25%. Practic, la un consum de 100 W, puterea acustica este de 25W;

  • clasa D: modelele din aceasta categorie folosesc tehnologia digitala cu scopul de a mari randamentul pana la 75%. Dispozitivele sunt relativ mici si genereaza putina caldura, insa emit si distorsiuni sonore medii;

  • clasa AB: randamentul mediu poate ajunge pana la 60%. Modelele din clasa AB au dimensiuni reduse si sunt printre cele mai cautate variante de amplificatoare pentru masini;

  • clasa GH: eficienta acestor modele este destul de ridicata (pana la 80%), amplificatoarele avand un consum de energie moderat, in comparatie cu puterea acustica pe care o ofera;

  • clasa T: amplificatoarele din aceasta categorie sunt cele mai noi, permitand procesarea digitala a semnalului.

Canalele de emisie

Canalele de emisie sunt extrem de importante, intrucat in functie de acestea, persoanele care cauta amplificatoare vor sti daca modelele pe care doresc sa le cumpere sunt potrivite pentru sistemele lor audio. Numarul de canale determina calitatea sunetului, dar si experienta ascultatorilor.

Puterea

Pentru achizitionarea unui amplificator de sunet de calitate trebuie luat in considerare raportul dintre consumul modelului in cauza si puterea acustica reala oferita de acesta. Intensitatea sonora este calculata in functie de valoarea puterii acustice reale. Modelele hibrizi sau cu acumulatori sunt singurele in cazul carora consumul de energie este mai mic in comparatie cu puterea acustica.

Pe langa caracteristicile mentionate anterior, pentru alegerea unor amplificatoare foarte bune trebuie luate in considerare dimensiunea si brandul. Urmand sfaturile, oricine poate face o investitie pe termen lung, astfel incat sa beneficieze de o sonorizare impecabila.

SoundStil – magazinul online in care gasesti produsele potrivite pentru pasiunea ta

in cazul in care muzica este marea ta pasiune si vrei sa te bucuri de un sunet de calitate, alege produse care sa iti satisfaca perfect exigentele. Pe soundstil.ro ai la dispozitie atat amplificatoare audio profesionale, cat si boxe active, boxe pasive, mixere si alte echipamente produse se branduri cunoscute.

Pentru orice detalii, specialistii SoundStil iti stau la dispozitie, gata sa te ajute sa alegi produsele potrivite nevoilor tale. Bucura-te de muzica!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea