Stiinta & Tehnologie

#jante #jante anvelope #jante auto #roti autoturism

Aspecte de care sa tii cont cand cumperi jante

Roata unei masini este formata din janta si anvelopa , doua elemente care nu pot functiona decat impreuna. Jantele sunt alese ca fiind un accesorii de tunning si sunt selectate in functie de utilitatea, dar mai ales de aspectul lor. Practic, acestea sunt suportul pe care se aseaza anvelopele.

Jantele sunt extrem de importante si alegerea lor trebuie facuta cu atentie maxima. In acest proces trebuie sa ai in vedere marimea jantelor, materialul din care sunt fabricate, si tipul de masina pe care vrei sa le folosesti.
 

Marimea


Verifica cartea masinii. Acolo vei vedea care este marimea pe care producatorul o recomanda pentru masina pe care o detii. Desigur, daca doresti poti sa alegi jante cu unul sau doi inchi mai mari, insa acest lucru implica o serie de modificari, printre care si cresterea consumului de carburant. In plus, nu uita ca marimea jantei a fost selectionata de producator astfel incat sa functioneze in perfcta concordanta cu suspensiile si articulatiile. daca alegi o janta prea mare masiva va vibra mai mult va fi mai sensibila la socuri si te poate obliga sa mergi in service-ul auto mai repede decat ar fi cazul.

In principiu, cele mai multe masini (exceptand SUV-urile) au jante de 17 inch.

Materialul


In principiu ai de ales intre doua categorii: jante din otel si jante din aliaj. Cu siguranta jantele din otel sunt mult mai rezistente, dar si destul de scumpe. Pe de cealalta parte sunt mai putin aspectuoase ca cele din aliaj.

Jantele din aliaj sunt mai usoare si au o aerisire mai buna a discurilor si placutelor de frana, asa ca acet lucru este clar, un avantaj. Totusi, acestea au costuri de intretinere mai ridicate, dar poate te ajuta faptul ca in cazul acestora nu mai ai nevoie de capace (ca in cazul celor de otel).
 

Scopul


Dincolo de scopul evident, jantele pot fi selectate pentru uz obisnuit sau pentru curse. Desigur, acestea sunt fabricate din materiale mai bune, mai rezistente dar si mai scumpe, Pe de cealalta parte, cele pentru masini personale, destinate transportului zilnic sunt si ele fabricate din aliaje bune, dar pentru ca sunt destinate unor masini low-cost au preturi pe masura.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea