Stiinta & Tehnologie

#nokia #apple #proces #brevet

Apple raspunde celor de la Nokia cu o cerere reconventionala

La sfarsitul lunii octombrie 2009, cei de la Nokia dadeau in judecata compania Apple care, se pare, incalca anumite drepturi ale Nokia.

In acel moment, compania finlandeza a publicat un comunicat oficial pe propriul site in care anunta intentarea unui proces impotriva creatorului iPhone.

Apple nu recunoaste

Desi au trecut deja trei luni de la prima actiune in instanta, avocatii Apple a raspuns procesului Nokia cu o Cerere reconventionala si declara in proces ca "cel mai mare producator de telefoane mobile din lume incalca cel putin 13  brevete Apple".

Daca Nokia a specificat in proces breventele incalcate, tehnologii legate de compatibilitatea telefoanelor in retelele GSM, UMTS (3G WCDMA) si standarde wireless LAN pe care le folosesc cei de la Apple fara acord, compania americana nu a indicat care sunt tehnologiile pe care Nokia le-a imprumutat.

Totodata, brevetele mentionate de Nokia mai acopera si zona de transfer de date wireless, codare de voce, securitate si cripatare de date, toate acestea fiind implementate de Apple de la primul lor telefon mobil iPhone in anul 2007.

Alte detalii

Reprezentantii Nokia declara ca in ultimii zece ani compania finalndeza a investit in jur de 40 de miliarde de euro in cercetari si dezvoltare si a reusit sa construiasca unul din cele mai mari portofolii cu peste 10.000 de module de brevete.

Pe de alta parte, Bruce Sewell, seful departamentului juridic in cadrul Apple, declara ca "alte companii trebuie sa concureze cu noi prin inventarea de noi tehnologii, nu prin a le fura pe ale noastre".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea