Stiinta & Tehnologie

#sarbatoare Iasi #aplicatie Sfanta Parascheva #aplicatie mobil #sarbatoare romani #sfanta parascheva

Aplicatie pentru Sfanta Parascheva

In fiecare an, pe 14 octombrie, se praznuiește Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Anul acesta, pelerinajele au inceput deja in urma cu o saptamana. Doar sambata, peste 7.000 de pelerini sunt asteptati pentru a se inchina la moastele Sfintei. Pelerinii au insa ocazia sa evite zonele cele mai aglomerate cu o aplicatie special creata pentru aceasta sarbatoare, care coincide cu Zilele Iasiului.

Aplicatia, care poate fi descarcata gratuit pe telefonul mobil, va informa din timp soferii despre traficul din oras.

„In perioada Sarbatorilor Iasiului, strada care va fi inchisa este strada Sarmisegetuza. Utilizatorii aplicatiei noastre vor primi automat rute ocolitoare in cazul in care vor dori sa ajunga pe aceasta strada”, explica Dan Danceanu, administratorul aplicatiei.

Aplicatia se folosește de GPS pentru a arata zonele aglomerate.

„Noi am facut un calcul și consuma cam un mega de net la suta de kilometri, ceea ce mie mi se pare foarte putin si nu mi se pare un consum exagerat”, spune Dan Danceanu.

Strazile de pe harta se inrosesc sau se ingalbenesc, in functie de ritmul in care se circula.

Autoritatile se asteapta la un aflux mare de turisti, dar spun ca s-au pregatit pentru a nu fi probleme majore in trafic. „Sunt asteptati peste 600.000 de pelerini, asa cum a facut prognoza si Ministerul de Interne. Politia rutiera va lua toate masurile necesare pentru fluidizarea circulatiei, fara a fi nevoie sa avem restrictii majore", precizeaza Mihai Chirica, primarul interimar al Iasiului.

Sursa foto: antena3.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea